reklama 11C

Globální skákání v Berlíně se speciální atmosférou

ikonka

Do hlavního města Německa se přesouvá k dalšímu kolu skoková série Global Champions. Závodit se tam bude od pátku 27. července. Hlavní domácí ikonou bude na těchto závodech Marcus Ehning, vítěz Rolex Grand Prix o uplynulém víkendu v Cáchách…
26.07.2018 13:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Marcus Ehning je jednou z hvězd GC v Berlíně. Foto: Sportfotos-Lafrentz.de
 
Právě Rolex Grand Prix v Cáchách je jednou z nejvíce ceněných Velkých cen v rámci Německa. Domácí jezdec Marcus Ehning se tak po tomto skvělém vítězství představí i při Global Champions v Berlíně. Na startu se potká například s Christianem Ahlmannem. „Zda vyhraje Ehning nebo Ahlmann nebo někdo další – hlavní věcí je, že se můžeme těšit na zajímavý sport a máme divákům co nabídnout,“ těší se na závody Henrik Hundertmark, regionální ředitel DKB oblasti Berlín-Braniborsko.
 
Největším lákadlem při těchto závodech bude samozřejmě další kvalifikační kolo Série Global Champions Tour a Global Champions League, speciálního umístění kolbiště však využije mnoho jezdců i v rámci národních závodů a soutěží při CSI2*.
 
Ti si nenechají ujít příležitost závodit po boku výborných jezdců světa, mezi něž patří aktuální světová jednička Harrie Smolders z Nizozemí, úřadující mistr Evropy Peter Fredricson ze Švédska či další jezdci v rámci elitní top třicítky ve světě. Čeští diváci budou výkony Fredricsona sledovat o to pečlivěji, neboť je jezdcem startující v týmové soutěži pod Prague Lions.
 
„Vždy bylo naším snem, aby se série Global Champions dostala i do hlavního města Německa,“ zdůraznil Marco Danese, sportovní ředitel LGCT/GCL.
 
„Při loňské premiéře jsme v tomto místě zažili skvělý sport. Naše očekávání pro tento rok jsou proto opravdu veliká. A startovní pole může všechna naše očekávání určitě naplnit,“ doplnil. „Máme na startu sedm jezdců z elitní desítky v rámci bodování Global Champions Tour, a to 1, 2, 3, 4… 8, 9,10. Jedničkou je nyní Ben Maher, který má v Berlíně šanci ještě více zvýšit svůj náskok, “ dodal šéf závodů Volker Wulff.
 
 

Pro aktuální informace sledujte webové stránky pořadatele. Na ně se dostanete ZDE.

 
Zdroj: Tisková zpráva Global Jumping Berlin



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE