reklama 11B

GA schválilo diskutované změny skokových pravidel

ikonka

Tolik očekávané schvalování velmi diskutovaných změn skokových pravidel FEI Generálním zasedáním proběhlo v úterý 21. listopadu v Montevideu (URU). Zvací systém na závody CSI, změna olympijských kvót i další body byly schváleny.
22.11.2017 15:39  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
V Montevideu se sešlo 106 hlasujících národních federací, respektive 63 delegátů včetně českého bylo přítomno na místě a 43 federací pověřilo někoho z přítomných plnou mocí.
 
Den „D“ nastal v úterý 21. listopadu a předcházela mu v pondělí dlouhá diskuze na téma změn pravidel. Navrhovány byly významné změny prakticky ve všech disciplínách, ovšem největší vášně budily řadu měsíců návrhy změn skokových pravidel.
 
Bylo rozhodnuto, že o dvou nejvíce diskutovaných bodech, což byl zvací systém na závody CSI a pravidlo omezující používání zadních kamaší, bude hlasováno zvlášť o každém z nich. Návrh na zbylé změny pravidel bude odhlasován najednou. 
 
Navzdory připomínkám, které zazněly znovu v diskuzi ze strany Evropské jezdecké federace k zvacímu systému na CSI, byl tento v úterý 21. listopadu přednesen delegátům v posledním navrženém znění a byl schválen. 
 
Stejně tak byl schválen návrh na postupné omezování používání zadních kamaší ve znění, jak bylo navrhováno. Bylo také schváleno rozdělení kvalifikačních míst na olympijské hry v Tokiu podle nového klíče. Změnil se termín k dosažení takzvaného minimálního kvalifikačního výsledku pro OH 2020 v Tokiu.
 
Dalším novinkou je volba šéfa skokové komise FEI. Američan John Madden, který byl v čele komise od roku 2011, odchází a nahradí ho nově zvolený Stephan Ellenbruch (GER). 
 
Ucelené materiály včetně pravidel s vyznačenými změnami budou k dohledání na webu FEI.
 
Zdroj: web WOSJ
 
Foto: FEI / Richard Juilliart



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE