reklama 11A

Finská radost na CDI-W Brno objektivem EquiTV

Jedním z vrcholů jezdecké sezony na území České republiky je již tradičně mezinárodní drezurní mítink v Brně, který je jako CDI-W zapsaný do seriálu Světového poháru. EquiTV vám přináší sestřih toho nejzajímavějšího z letošního ročníku.
27.06.2016 12:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

VIDEOREPORTÁŽ SLEDUJTE POD TÍMTO ODKAZEM

V brněnském areálu na Panské líše se ve dnech 17. až 19. června konaly jedny z nejvýznamnějších mezinárodních závodů letošní sezony pořádané v České republice. Jednalo se o drezurní mítink kategorie CDI3*, jenž vedle hlavní úlohy Grand Prix započítané do série Světového poháru, nabídl také další tři soutěžní túry.
 
Program závodů vrcholil v neděli volnými sestavami na hudbu, které absolvovaly jako první děti na pony. Jedinou českou zástupkyní v této soutěži byla Julie Sekaninová, která za svou sestavu s Don Johnsonem dostala známku převyšující 65 procent. Dvě jízdy ohodnotili rozhodčí známkou vyšší než 70 procent. Jednu z nich předvedla polská jezdkyně Zofia Baran s poníkem Summersbym, která si vyjela druhé místo v konečném pořadí. Nejvyšší hodnocení však získala Maďarka Panka Nagy, jež si tak v sedle koně Molenhorn´s Rico odvezla z České republiky vítězství.
 
Neděle přinesla také juniorský freestyle, a k velké radosti českých fanouškům v něm zazářila Alexandra Hanáčková na koni Well Done, když si se známkou vysoce přesahující 69 procent dojela v konkurenci patnácti dvojic pro krásnou čtvrtou příčku. Na medailové pozice dosáhli jezdci, jejichž hodnocení se přehouplo přes hranici 70 procent. Třetí pozici vybojovala Ukrajinka Julia Kryvoruchko na koni Crumel. Pomyslné stříbro si z Panské líchy odvážela nadějná slovenská reprezentantka Lea Jakubíková, která v Brně startovala s dvanáctiletým valachem Da Felice. S velkým náskokem před ostatními soupeři si pro prvenství dojela maďarská jezdkyně Berill Szoke Tóth na Donnington Park, která předvedla výkon oceněný známkou v hodnotě 76,625 procent.
 
Pro dvojice, které nestartovaly v hlavní soutěži Světového poháru, byla v rámci kategorie CDI3* připravena volná úloha Intermediate. V barvách České republiky nastoupila Hana Vášáryová v sedle oldenburského valacha jménem Rock For Hit. Jejich sestava byla hodnocena sborem rozhodčích jako desátá v pořadí. Umístění by bylo jistě lepší, ale bohužel se dvojice dopustila několika chyb. Lépe, než Hana Vášáryová, si vedl další z Čechů Fabrizio Sigismondi. Na koni Diamond Davidoff vybojoval pátou příčku se známkou dosahující hodnoty bez mála 70 procent. Čtvrtá dojela slovenská dvojice Denisa Valentová a Beau Van De Zelm, která za svůj výkon dostala 70,150 procent. Maďarský jezdec Róbert Ács si v této úloze stupně T vyjel s koněm Sol De Espana Old třetí místo. Druhou nejlepší úlohu zajel Sascha Schulz z Lucemburska, která si do Brna dovezla pro tuto kategorii hannoverského valacha Sacre Coeur. Přemožitele v Intermediate Freestyle nenašla rakouská jezdkyně Ulrike Prunthaller. V sedle hřebce Bartlgut´s Quebec získala hodnocení ve výši 74,150 procent.
 
Vrcholem mezinárodního drezurního mítinku byla úloha Grand Prix Kür, jejíž výsledky započítává Mezinárodní jezdecká federace do bodování série Světového poháru. Do nedělní volné úlohy Grand Prix se probojoval český jezdec Fabrizio Sigismondi se svou stájovou jedničkou Trevisem Jospo. Jejich výkon stačil nakonec na dvanácté místo.
 
Do Brna dorazil loňský vítěz této soutěže Francouz Alexander Ayache. Letos přivezl holandského valacha Axela, s nímž se mu prvenství obhájit nepodařilo. S výsledkem 66,600 procent skončil jedenáctý. Pravidelná účastnice brněnského Světového poháru Žaneta Skowronska z Polska dostala za svou jízdu s klisnou Mystery známku lehce převyšující 69 procent, což znamenalo šestou příčku. Kdo chtěl pomýšlet na umístění v nejlepší pětici, musel zajet sestavu hodnocenou více než 70 procenty. To se podařilo Italovi Leonardovi Tiozzovi s Randonem a patřilo mu nakonec páté místo.
 
Čtvrtou nejlepší úlohu zajela v Grand Prix ukrajinská dvojice Svetlana Kiseliova a Parish. Ruská reprezentantka Elena Sidneva s koněm Romeo Star je už stálicí brněnského mítinku, kde se jí tradičně daří. A letos tomu nebylo jinak, když si dojela pro výborné třetí místo. Druhou příčku bral maďarský reprezentant Róbert Ács, který se do Brna vrátil po několikaleté přestávce. Pro Grand Prix sedlal jedenáctiletého valacha Rasputina. Bezkonkurenčně nejlepší sestavu ve volné Grand Prix předvedla Finka Terhi Stegars. Známka za její výkon s koněm Axis se přehoupla přes 75 procent a s velkým náskokem tak vybojovala první místo.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE