reklama 11D

Finálové Pony-games v Pardubicích

ikonka

Poslední prázdninový víkend ve dnech 1. - 2. září se příznivci disciplíny pony-games sešli na pardubickém dostihovém závodišti. V sobotu se konalo poslední kolo letošního Pony-games cupu a v neděli následovalo jeho finále. Přinášíme podrobnosti…
07.09.2018 08:25  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Setkaly se zde týmy, které se účastnily závodů během sezóny, takže mezi nimi panovala přátelská atmosféra a zároveň to slibovalo hezkou podívanou. Na dodržování pravidel dohlížel po oba dny renomovaný mezinárodní rozhodčí Pierre-Luc Portron, jehož návštěva je vždy velkou školou pro všechny zúčastněné.
 
Během sobotního pátého kola měli jezdci poslední možnost nasbírat body do celoročního hodnocení. V soutěži pro nejmenší jezdce (do 10 let) si křišťálovou trofej pro vítěze žebříčku zaslouženě odnesl tým JK Trojanovice (T. Bajerová a T. Škodíková), který startoval ve čtyřech z pěti kol. Jezdci representující stejnou stáj se radovali i v kategorii U12 a to jak v týmové soutěži, tak i ve dvojicích, kde zcela s přehledem zvítězila T. Valštýnová a V. Rárová. Stejný scénář měly i zbývající kategorie, jen se v nich radovali jezdci týmu JK Rpety, kterým se též podařil hattrick. Získali nejvíce bodů jak v týmech U14 tak i ve dvojicích do 14 let (S. Hrkalová a M. Bělohlávková, a to i přes to, že v posledním kole nemohly společně nastoupit kvůli zdravotním problémům S. Hrkalové) a do 18let (K. Vikusová a M. Boučková).
 
V neděli se pardubický hippodrom probudil do slunečného rána a krásné počasí vydrželo po celý finálový den. Zahajovaly jej dvojice do 14 let, kde vítězství vybojovaly společně M. Bělohlávková z JK Rpety a K. Rejnková z JK Trojanovice. Ve dvojicích U12 se radovala nejúspěšnější dvojice sezóny - T. Valštýnová a V. Rárová z JK Trojanovice. V nejstarší kategorii se též překvapení nekonalo a s přehledem zvítězila rpetská dvojice K. Vikusová a M. Boučková.
 
Závěr dopoledne patřil soutěži PG – přípravka, jež je určena začínajícím dětem, které se postupně zlepšují v dovednostech jako je vedení poníka a rovnováha v sedle. Zde si s připravenou dráhou nejlépe poradil trojlístek z JK Rpety (Š. Červenková, M. Sůrová a P. Opatrný).
 
Odpolední turnaje týmů se staly kořistí nejsilnějších pg stájí: U 12 pro JK Trojanovice a U 14 pro JK Rpety.
 
Pardubické pony-games udělaly tečku za letošní pg – sezónou, která sice nebyla tak silná, co se týče počtu uspořádaných soutěží, ale zvyšující se úroveň jezdců a zejména znalostí jejich koučů je příslibem dalšího rozvoje této hravé disciplíny, která baví nejen jezdce a jejich poníky, ale i přihlížející diváky, vytváří přátelskou atmosféru v rámci týmu i mezi týmy navzájem a podporuje zdravé soutěžení.
 
 
Text a foto: Alžběta Mašková



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE