reklama 11A

Finále rámcových túr ČSP 2018 v souhrnu EquiTV

ikonka

Během posledního zářijového víkendu se ve Zduchovicích konalo finále Českého skokového poháru včetně všech rámcových túr, kterými jsou Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25 pro jezdce do 25 let. Právě těm je věnovaná reportáž EquiTV.
06.10.2018 09:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

REPORTÁŽ Z FINÁLE RÁMCOVÝCH TÚR ČSP SLEDUJTE ZDE

Letošní vrchol Českého skokového poháru proběhl ve středočeských Zduchovicích. Závodilo se tam od 25. do 30. září. První klíčové soutěže nabídla sobota. V tento den totiž měli účastníci všech seriálových túr poslední šanci sbírat body do žebříčků. Německá stavitelka Christa Heibach připravila pro amatéry parkur, jehož překážky dosahovaly výšky do 110 centimetrů. 
O vítězi v této soutěži rozhodovalo nakonec rozeskakování. V něm si nejlépe vedla Dana Pinkavová, která v sedle La Cory zdolala kurz bez zaváhání a bezkonkurenčně nejrychleji. Na rozeskakování došlo také v sobotním klání juniorů. S parkurem do 120, respektive 130 centimetrů si bez shození poradilo třináct dvojic. V rozhodující jízdě byla bezchybná a nejrychlejší Tereza Svobodová na klisně Charlotte de la Votte Z a dojela si tak pro poslední rámcové vítězství.

Jezdci ve věku do 25 let se museli popasovat s překážkami vysokými 135 centimetrů a také v tomto případě se lámal chleba až v rozeskakování, které ovládla Denisa Vegrichtová s Violett. V neděli byly na programu finálové soutěže pro nejúspěšnější jezdce celé sezony. V každé túře rámcových seriálů dvacítka finalistů absolvovala základní parkur, z něhož pak desítka nejlepších jezdců postoupila do dalších jízd. Amateur Tour vyvrcholila na překážkách do 115 centimetrů. Pro třetí místo si po dvou bezchybných jízdách dojela nakonec Jana Košťálová na valachovi Artym. Dvakrát čistá byla také Michaela Novotná s Capriolem, navíc měla o něco rychlejší čas ve finálové jízdě, takže brala druhou příčku. Vítězkou letošní amatérské túry se stala Daniela Kryspínová. Ta sedlala sedmiletého valacha Drossel Topase. Zaznamenala s ním dvě nuly a nejrychlejší čas v rozhodující části soutěže.

Finále Czech Junior Cupu bylo rozděleno podle věku jezdců na dvě skupiny. Děti od 12 do 15 let závodily na parkuru do 120 centimetrů a jejich výkony byly velmi vyrovnané. Pomyslný bronz vybojovala nakonec po dvou bezchybných jízdách Petra Pařenicová v sedle klisny Calledy. Se základním kolem i s finále si bez zaváhání poradila také Tereza Svobodová na valachovi Marylandovi. Dosažený čas v hodnotě 37,29 sekundy stačil na druhé místo. O tři desetiny rychlejší byla ve finále Lucie Melmerová s Lorettou, a protože ani ona na překážkách nezaváhala, stala se vítězkou Czech Junior Cupu pro rok 2018 v mladší skupině. Starší jezdce ve věku od 16 do 18 let čekal kurz s překážkami do 130 centimetrů. S čistým kontem postupoval do finále pro deset nejúspěšnějších jezdců Daniel Pospěch s valachem Non Stop Novaequi. Napodruhé znovu nechyboval a s časem 41,12 sekundy si dojel pro třetí místo. Dvě nuly si zapsala Linda Portychová v sedle Juliett a finálový čas lehce přes 40 sekund jí vynesl druhou příčku. Jako jediná dokázala stlačit dosažený čas pod 40 sekund Sára Knotková na Very Easy S. Na překážkách navíc ani v jedné jízdě nezaváhala a zajistila si tak celkové vítězství.

Soutěž stupně ST s dvěma hvězdami byla vypsaná jako finále pro jezdce do 25 let. Pouze tři dvojice dokázaly překonat překážky do 140 centimetrů bez shození jak v základním kole, tak ve finále. Kateřina Kubrická s klisnou Šejnou projela cílem rozhodující části v čase 43,16 sekundy, což stačilo na konečné třetí místo. O jedinou setinu sekundy rychlejší byl Václav Staněk v sedle Quatemala a dojel si tak pro druhé místo. Vítězkou série U25 se pro rok 2018 stala Tina Šalková, která sedlala bělku Frascati van Ter Hulst. Po nejlepším výkonu v základním kole předvedla nepřekonatelnou jízdu i ve finále. Čas druhého Václava Staňka dokázala zdolat ještě téměř o sekundu.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE