reklama 11B

Festivalové voltižní soutěže objektivem EquiTV

ikonka

Nedílnou součástí Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem bývá blok voltižních soutěží. Nejinak tomu bylo také při pátém ročníku této akce. Votižéři se divákům představili v sobotu 24. března odpoledne. Reportáž ze soutěží vám přináší EquiTV…
07.04.2018 11:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ Z VOLTIŽNÍCH SOUTĚŽÍ V LYSÉ SLEDUJTE ZDE

Program Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem nabídl v sobotu 24. března během odpoledních hodin voltižní soutěže pro skupiny i jednotlivce.

Největší účast zaznamenal pořadatel v soutěžích pro juniory. V sestavách pro ženy-juniorky kategorie B se blýskla svým výkonem Ema Žůrková s Aladinem, která obsadila třetí místo. Ještě lépe si vedla její sestra Anežka Žůrková. Ta cvičila na Laudatiovi a se známkou 6,028 dosáhla na druhou příčku. Vítězkou se stala Klára Kyselá, jejímž koňským partnerem byl rovněž frenštátský Laudatio vedený Ondřejem Svobodovou.

Silná konkurence se sešla v soutěži juniorek kategorie A. Barbora Kyselá si dojela pro třetí místo a oporou jí při tom byl opět Laudatio. S ním cvičila také Nela Stříbná, která obsadila druhé místo. Za svůj výkon dostala známku těsně pod hranicí sedmi bodů. Pozici momentálně nejlepší české juniorské voltižérky potvrdila Tereza Czyžová, která závodí za Tělovýchovnou jednotu Frenštát pod Radhoštěm. Její sestava na Aladinovi byla oceněna známkou 7,707 bodu. 

V soutěži seniorek nenašla přemožitele Kateřina Kocurová, jež s Patriotem NF hájí barvy Jezdeckého klubu voltiž Albertovec. Vypsané bylo rovněž klání pro juniorské skupiny. Ve velmi dobrém světle se představila skupina Tělovýchovné jednoty ve Frenštátě, která skončila druhá. Nejúspěšnější českou skupinou, jež září i na mezinárodní úrovni, je skupina z Albertovce. Ta své postavení potvrdila i v Lysé nad Labem, když zvítězila s nejvyšší známkou celého mítinku v hodnotě 7,975 bodu. Po skončení soutěže jsme si k mikrofonu pozvali lonžérku albertovské skupiny Andreu Videnkovu…

Pokud vás voltižní volné sestavy v Lysé nad Labem zaujaly, můžete se podívat na jejich nezkrácený video záznam na našem webu www.equitv.cz.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE