reklama 11D

Festivalová Grand Prix C-E-T objektivem EquiTV

Jezdecký festival v Lysé nad Labem 2017 je minulostí. My si však díky souhrnné videoreportáži připomeneme průběh parkurové soutěže Grand Prix Czech Equestrian Teamu, která se jela v pátek 24. března a byla vrcholem skokové části mítinku.
06.04.2017 12:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

SOUHRN Z GRAND PRIX Z LYSÉ NAJDETE ZDE

V pátek 24. března vyvrcholila parkurová část Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem soutěží Grand Prix Czech Equestrian Teamu. Její překážky dosahovaly výšky od 130 do 140 cm a jela se jako dvoukolová.

Jednu chybu si z prvního kola přinášela Denisa Vegrichtová, která startovalas valachem Artušem. Napodruhé však ještě dvakrát a nakonec se musela spokojit až s jedenáctým místem. Velmi dobře zahájil účast ve Velké ceně Filip Doležal s hřebcem Kancellara van de Lantakker, v první části totiž nechyboval. Bohužel v druhé jízdě přišla penalizace v podobě pěti trestných bodů a tato dvojice dokončila jako devátá v pořadí. Jen o jednu pozici lépe skončil Filip Doležal s druhým svým svěřencem Exclusive Reason de Ganad. Jejich výkony měly zlepšující se tendenci, po čtyřech bodech v prvním kole předvedli čistou druhou jízdu. 

Ve skvělé formě zastihl letošní Jezdecký festival Terezu Mückovou. V Grand Prix však v sedle hřebce Control Me Karsit dojela kvůli jednomu zaváhání v úvodu soutěže nakonec sedmá. Chyba potkala v první jízdě také Kateřinu Zigovou, která pro nejvyšší festivalovou soutěž zvolila klisnu Ellu. V druhé jízdě už na své konto žádné trestné body nepřidala, a bylo z toho šesté místo. Skvěle zahájil Grand Prix Rudolf Doležal. S Corijanou 1 předvedl v prvním kole nejlepší výkon ze všech. Jenže přišla penalizace za jedno zaváhání. Výborný dosažený čas stačil alespoň na nejvyšší umístění z jezdců, kteří měli v součtu čtyři trestné body. Rudolf Doležal skončil pátý.

Do nejlepší čtveřice výsledkové listiny se vešli jezdci, kteří nezaznamenali žádné chyby na překážkách. Na čtvrtém místě dokončil Tomáš Lomský s New Dancerem, který si zapsal pouze jeden trestný bod za překročení stanoveného času v druhém kole. S čistým kontem prošel oběma koly Grand Prix Martin Šoupal s Feminou. Pomalejší tempo v druhé části mu nakonec přisoudilo třetí příčku. Veronika Turečková a Einstein také patřili k dvojicím, kterým se podařilo kurz Velké ceny překonat pokaždé bez zaváhání. Ani její čas v druhém kole však na vítězství nestačil a Veronika skončila těsně pod příčkou nejvyšší.

Šťastný den měl v Lysé nad Labem Jan Štětina se Zentem-S. Po čistém výkonu v první části soutěže přidal další bezchybnou jízdu navíc v nejlepším čase, a stal se vítězem Grand Prix Czech Equestrian Teamu.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE