reklama 11A

Farrington je světovou jedničkou již pět měsíců

Od začátku letošního května se na čele světového bodování parkurových jezdců drží Američan Kent Farrington. Jedničkou zůstává i pro období měsíce října. Také druhé místo patří Spojeným státům americkým zásluhou Mclaina Warda...
06.10.2017 09:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Kent Farrington je na čele světového žebříčku už od května 2017. Foto: FEI

Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala se začátkem října aktualizaci skokového žebříčku. První příčka patří stále Kentu Farringtonovi (USA), na druhé místě je jeho krajan Mclain Ward. 
 
Třetí je Francouz Kevin Staut, za nímž se drží britský jezdec Scott Brash. Dva zástupce mají v elitní desítce Nizozemci. Harrie Smolders je šestý, Maikel van der Vleuten TOP10 uzavírá. 
 
Do špičky se dostal ještě Gregory Wathelet (BEL) na sedmém místě a úřadující mistr Evropy Peder Fredricson (SWE), který je osmý. Velký postup vzhůru zaznamenal Kanaďan Eric Lamaze, jenž se posunul na devátou příčku z třetí desítky, v níž se nacházel ještě začátkem září.
 
Z nejvyšších pater tedy z TOP10 zmizeli Němci, kteří v této úrovni povětšinou drželi více než jednu pozici. Nejlépe z německých reprezentantů je na tom Christian Ahlmann na patnáctém místě. 
 
Z Čechů má nejlepší postavení momentálně Emma Augier de Moussac na příčce číslo 231, Aleš Opatrný je o jednatřicet míst za ní. 
 

Kompletní žebříček FEI najdete v tomto odkazu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE