reklama 11C

FEI zveřejnila nominativní přihlášky pro Rio

FEI zveřejnila nominativní neboli jmenovité přihlášky pro olympijské i paralympijské hry 2016 v Riu. Přesné sestavy jezdců jednotlivých federací určuje až definitivní přihláška, avšak už nyní musí být uvedeni všichni potenciální účastníci.
23.06.2016 22:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Podle pravidel Mezinárodní jezdecké federace FEI musí být na nominativní přihlášce uvedeni federacemi, které získaly místa do Ria, všichni jezdci i koně, kteří splnili minimální požadavky a potenciálně se tak mohou účastnit. Jezdec či kůň, který nebyl uveden na této přihlášce, se do Ria nepodívá.
 
Seznam nominativních přihlášek ze všech koutů světa je tak skutečně velmi dlouhý. Jednotlivé národní federace pak již z těchto sestav mohou pouze škrtat ty, kteří se účastnit nakonec nebudou, a vybrat ty, které pošlou do Brazílie na nejočekávanější sportovní akci roku.
 
Místa na olympiádě případně paralympiádě získalo celkem 43 zemí, k naší velké radosti také Česká republika, pro kterou jedno místo vybojovala Anastasja Vištalová v paradrezuře, a tato jezdkyně je také hned s dvěma koňmi na seznamu jmenovitých přihlášek. Později se bude muset rozhodnout pro jednoho koně.
 
Termín pro takzvanou definitivní přihlášku na paralympijské hry je 15. srpna. Pro OH je to dříve, a to přesně 18. července. Celkem bude v parkurovém skákání soutěžit 75 dvojic, v drezuře 60 a ve všestrannosti 65 dvojic.

 

SEZNAM NOMINATIVNÍCH PŘIHLÁŠEK PRO OLYMPIÁDU 

 

SEZNAM NOMINATIVNÍCH PŘIHLÁŠEK PRO PARALYMPIÁDU 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE