reklama 11C

Evropský pohár žokejů 2018 v Chuchli píše historii

ikonka

Dokázal přitáhnout do Česka hvězdy evropského turfu jako Cristian Demuro, Gérald Mossé či Vincent Chéminaud. Letos Evropský pohár žokejů (EJC) pod záštitou společností Leram a Lokotrans překoná další historický milník. Přinášíme podrobnosti…
04.05.2018 10:02  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ozdobou jeho čtvrtého ročníku v pražské Velké Chuchli bude v sobotu 22. září nejbohatší rovinový dostih střední Evropy. Tím je po razantním navýšení dotace EJC Leram Million (1400 m), který s celkovou sumou 2,6 milionu přeskočil dosud nejvíce dotované České derby. „Těšíme se na nejkvalitnější startovní pole v historii, které by se ve spojení s žokejskou elitou mělo postarat o naprosto unikátní zážitek,“ říká za pořadatele Tomáš Machovský.
 
Laťka z loňského ročníku je přitom vysoko. Úřadující vítěz EJC Leram Million Ultimate Fight na jaře obsadil čtvrté místo ve francouzském listed, druhý v cíli Troizilet je zase čerstvým vítězem 70 000 eur dotovaného Grand handicapu v Longchamp.
 
Se zvýšenými dotacemi jsou vypsány také další vrcholy mítinku EJC Middle, EJC Long a Gerschův memoriál, které se poběží shodně o 600 tisíc korun. Už nyní je tedy jisté, že Evropský pohár žokejů podtrhne svou pozici nejbohatšího rovinového mítinku v regionu. „Je to zásluha obětavých hlavních partnerů Evropského poháru žokejů. EJC Million tradičně podpořila společnost Leram, EJC Middle společnost Lokotrans a EJC Long firma Pemat Trading. Za všechny dostihové příznivce jim srdečně děkuji, bez výrazné podpory partnerů by nebylo možné v tradici EJC pokračovat,“ Tomáš Machovský.
 
Pořadatelé intenzivně usilují o další zvýšení sportovní úrovně mítinku. Vedle špičkových evropských jezdců chtějí do Velké Chuchle přilákat také zahraniční stáje. „Čeští koně se v posledních letech pravidelně prosazují ve významných zahraničních dostizích a vozí ze západní Evropy cenné úspěchy. Není tedy důvod bát se kvalitní zahraniční konkurence, skvělé chuchelské publikum si zaslouží špičkový sportovní zážitek,“ konstatují pořadatelé.
 
Uzávěrka přihlášek je ve čtvrtek 31. května, termíny škrtání následují 19. července, 23. srpna a 13. září. Koně je také možné dohlásit dodatečně. Už v polovině srpna bude k dispozici předběžná listina pozvaných jezdců, která bude upřesněna po uzavření posledních přihlášek. Z tohoto konečného seznamu pak budou majitelé a trenéři do termínu OSK vybírat jezdce na své koně. Stejně jako v předchozích ročnících budou všichni koně na přihláškách seřazeni podle handicapu a právo první volby ze seznamu jezdců bude mít tým nejvýše postaveného koně.
 
Součástí Evropského poháru žokejů opět bude bohatý doprovodný program s řadou novinek, celé odpoledne bude živě přenášet Česká televize.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE