reklama 11C

Eleonora Kinsky o setkání s českou paradrezurou

Eleonora Kinsky Dal Borgo je spjatá s českou paradrezurní jedničkou Anastasjou Vštalovou, která sedlá klisnu v jejím majetku Latu Brandis. S tou se kvalifikovala do Ria na paralympiádu. Co o jejich spolupráci řekla Eleonora Kinsky, se dozvíte níže.
31.08.2016 09:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Eleonora Kinsky Dal Borgo je sama drezurní jezdkyní, která díky svým českým kořenům registraci u Mezinárodní jezdecké federace FEI pod vlajkou České republiky. Jejím domovem je Itálie, kde vlastní jezdecké centrum. V něm se zabývají více disciplínami, trénují tam drezurní i parkuroví jezdci, ale i „hobíci“, a i když je to menší stáj, její fungování si pochvaluje
 
Právě v Itálii se poprvé setkala s naší paradrezurní jedničkou Anastasjou Vištalovou. „Poprvé jsem se potkala s Anastasjou v Itálii, kde se účastnila paradrezurních závodů. Viděla jsem ve startovních listinách, že závodí dívka z Česka, a tak jsem se na ní šla podívat“, popisuje první setkání Eleonora Kinsky, jež sama zkušenosti s tréninkem paradrezurních jezdců. 
 
Jejich spolupráce vyústila až k úspěšné kvalifikaci na paralympijské hry v Riu. „Je to skvělá příležitost, jsem velmi šťastná, že se česká paradrezura dostala na hry, a samozřejmě jsem ráda, že toho mohu být součástí, protože se to podařilo s mým koněm“, uvedla Eleonora. Přímo k Latě Brandis pak řekla, že pro kategorii Ia, v které závodí Anastasja, je klisna velmi vhodná díky svým chodům a spolehlivosti, což uklidňuje i jezdce. 
 
„V tréninku připravuji Latu, aby byla schopná reagovat na Nasťu, protože ta pochopitelně nemůže používat všechny pomůcky a pracovat s tělem jako jiný jezdec, takže v tom se neustále snažím klisnu trénovat a zlepšovat,“ řekla k přípravám Laty její majitelka. Kvůli přípravě dvojice pro Rio setrvává od konce června v České republice. Doma v Itálii má naštěstí několik spolehlivých kolegů, kteří tam mezitím vedou její byznys, kterým v našem rozhovoru vyjádřila poděkování, protože bez nich by nemohla trávit tolik času v Česku. 
 
Eleonora Kinsky společně s Anastasijou Vištalovou neusínají na vavřínech, již teď přemýšlí o evropském šampionátu v roce 2017, na které se chtějí v poměrně krátkém čase co nejlépe připravit. Takže se můžeme těšit, že jejich spolupráce bude pokračovat i po letošní paralympiádě. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE