reklama 11B

Edwina Tops-Alexander miamskou vítězkou při GCT

ikonka

Australská reprezentantka Edwina Tops-Alexander získala během sobotního podvečera 7. dubna vítězství v rámci dalšího kola Global Champions Tour. V Grand Prix v Miami sedlala koně California a porazila druhého Bassema Mohammeda i třetího Kennyho…
08.04.2018 10:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

„Je to skvělé, že jsem se kvalifikovala do Longines Global Champions Super Grand Prix do Prahy“ prohodila po svém vítězství Edwina Tops-Alexander. Ta se stala letošní druhou vítězkou v rámci Global Champions Tour, a to po Scottu Brashovi, který ovládl úvodní kolo v Mexiku.

Od počátku tohoto ročníku se dá očekávat souboj o prvenství v žebříčku a poté celkovou výhru Global Champions Tour právě mezi Edwinou Tops-Alexander a Scottem Brashem. „Vím, že to budeme zase my dva, kdo se bude snažit opět vyhrát celkové pořadí,“ potvrdila vítězka.  Oba tito jezdci dokázali zvítězit v rámci individuálního šampionátu LGCT dvakrát, a pokud se to jednomu z nich letos podaří znovu, zapíšou se do historie s trojitou výhrou.

Grand Prix v Miami zakončila sobotní závodní den. Edwina Tops-Alexander v tomto místě zvítězila již v roce 2016, a tak se po roční odmlce opět dostala na příčku nejvyšší. Pouze dvěma jezdcům se podařilo dokončit základní kolo i rozeskakování bezchybně. Vedle Edwiny Tops-Alexander v sedle jedenáctileté klisny Californie to zvládl také katarský jezdec Bassem Mohhamed, který tak skončil druhý.

Elitní trojici doplnil po smolné chybě v rozeskakování irský zástupce Darragh Kenny, který v této soutěži představil svého koně Cassini Z.  

Ve vedení žebříčku je po dvou úvodních kolech vítěz z Mexika, Scott Brash. Ten startoval a získal body v obou dosud konaných Grand Prix.

„Já jsem až do dnešních 11 hodin nevěděla, že ji dnes budu jezdit,“ prohlásila Edwina Tops-Alexander, která se po roční odmlce naplno vrátila do dění Global Champions. „Všichni jsme pracovali hodně tvrdě a někdy se to vyplatí. Musíte v sebe věřit,“ doplnila.

„Miami je skvělé místo s výbornou atmosférou, já se zde tak trochu cítím jako na dovolené,“ dodala ještě vítězka.

Mezi hosty v rámci tohoto kola byl i Michael Bloomberg, který na závodech sledoval svoji dceru Georginu, která závodila za tým New York Empire v Global Champions League. „Je to výborná lokace, je to dobré pro tento sport a výborné pro všechny, kdo se sem přišli podívat. Turisti mohou jít kolem a podívat se. Já si obvykle užívám sledování své dcery na závodech, jsem ráda, že jezdí,“ zmínil Michael Bloomberg.

Na jezdce v rámci Grand Prix čekal opravdu náročný kurz od Uliana Vezzaniho. I ti, kteří měli na svém kontě více trestných bodů, než by se jim líbilo, tak chválili jeho kurz. Ten byl opravdu velice technický. „Uliano odváděl po celý víkend neuvěřitelnou práci. Co bylo opravdu zajímavé, chyby bylo možné vidět všude – často je na parkuru jedna zrádná linie nebo jeden skok. Tohle bylo ale velice chytře postavené,“ popsala Edwina-Tops Alexander.

 

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva LGCT

Foto: Stefano Grasso




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE