reklama 11B

Dvě vítězství pro Hroudu a Korečkovou v Lysé

ikonka

Letošní dostihová premiéra v České republice se odehrála na závodišti v Lysé nad Labem za účasti čtyř desítek koní, kvalita však během pondělí 2.4. na startu nechyběla. Přinášíme vám nejen informace o výsledcích, ale také fotogalerii od Ivana Krejzy…
05.04.2018 11:00  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Od prosince do 22. února jsme registrovali v Praze devět mrazivých dní, od 23. února do 19. března jich bylo třináct. Ač pole nebyla početná, kvalita na startu nechyběla. Hlavní jezdeckou hvězdou se měl stát Václav Janáček, ale nakonec odjel do Španělska s pouhým jedním vítězstvím.

Prosadil se s tříletým francouzským rodákem Mandachalem, který životní debut vyhrál velmi snadno o devět délek. Určitě se vyplatí tohoto koně při dalším startu sledovat. Hlavními jezdeckými hvězdami byli Michal Hrouda a Vendula Korečková. Prvně jmenovaný v letounském klání na 1000 metrů dovedl vítězně do cíle pětiletého bělouše Pale Martiniho, který se poprvé prosadil mimo Karlovy Vary. „Hlavně jsem si přál, aby dokázal vyhrát jinde, než v Karlových Varech se zvýhodněním devět kilogramů jsem mu na Epocha věřil,“ sděloval trenér Karel Germič. Druhý triumf Michala Hroudy byl ještě překvapivější, v hlavním dostihu Ceně Statku Blata Český ráj na 2200 metrů se prosadil s osmiletým hnědákem Charles Quatrieme. Ten vyhrál počtvrté v kariéře. Loni ze čtyř startů vyhrál jednou, letos si normu splnil již při prvním startu. Trenérka Eva Záhorová navázala na úspěšnou loňskou sezónu, kdy její svěřenci vyhráli sedmkrát.

Vrchol odpoledne měl být především soubojem dvou derby-vítězů, Touch of Genia s Timekeeperem, ale ani jednou se nedařilo. Touch of Genius doběhl třetí a Timekeeper uzavřel tabuli. Nejvážnější soupeřkou pro Charles Quatrieme byla Celeste z lotu Radima Bodláka.

Druhým vrcholem odpoledne byla Cena společnosti Sport Invest na 1700 metrů. Vyrovnané šance na vítězství měla trojice Saša, Dominique a Tamarind Cove. Výborným vytočením do cílové roviny se prosadila Saša s Vendulou Korečkovou. Pro svěřenkyni Tomáše Váni to bylo třetí životní vítězství. Saša navázala na výbornou loňskou sezónu, kdy pouze v České derby nebyla mezi trojicí nejlepších. O více než dvě délky na druhém místě finišoval Dominique a třetí příčku bral Tamarind Cove. Druhou čárku přidala Korečková v závěrečném bodě programu, kdy se ze zástupu nezvítězivších vyčlenil pětiletý hnědák Zlomek.

Premiéra ukázala, že v Lysé nad Labem byly i přes mrazy solidní podmínky k tréninku, neboť čtyři ze sedmi dostihů vyhráli koně připravovaní v Polabí.

Výsledky dostihů jsou zde.

Zdroj: www.dostihy.cz




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE