reklama 11A

Dvě česká vítězství v 1. kole Donau Bohemia Trophy

Ve dnech 9. - 10. dubna se ve Weikersdorfu (AUT) odehrálo první kolo oblíbeného mezinárodního drezurního seriálu Donau Bohemia Trophy (DBT). Česká ekipa si přivezla výborné výsledky, včetně dvou vítězství zásluhou dvojice Eva Vavříková a Belle Ennie.
11.04.2016 09:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Eva Vavříková a Belle Ennie. Foto: I.Lehoczky

První kolo drezurního Donau Bohemia Trophy hostil rakouský Weikersdorf od 9. do 10. dubna. Do Rakouska vyrazila také početná česká ekipa.
 
V úloze pro mladé koně se prosadil Michal Knoflíček s Dublinem, který v sobotu s hodnocením 7,52 vybojoval druhou příčku a v neděli s 7,2 místo třetí. Dvojice dvěma druhými místy na závodní premiéře talentovaného 5letého Dublina bodovala i v otevřených úlohách FEI Challenge Preliminary a DU-B spadající již do DBT stupně Z s 67,4%, resp. 69%. 
 
V DBT stupně L se výrazného vedení již v sobotu ujala česká reprezentantka Eva Vavříková v sedle elegantní klisny Belle Ennie, která precizními jízdami v sobotu v DD obdržela 70,8% a v nedělním DJ dokonce 71,2%, a zaslouženě tak zvítězila v obou úlohách. Velmi pěkné výkony po oba dny v těchto soutěžích předváděla i Julie Sekaninová se svým ponym  Don Johnson, která s výsledky přes 66% vybojovala v kvalitní konkurenci dvě čtvrtá místa. Na této úrovni obě děvčata zajela slušné úlohy i se svými druhými koňmi a svou zahraniční premiéru absolvovala také Julie Pásková v sedle Fleuramos Sem, která získala 61,7% a 61,1% a dvě devátá místa.
 
DBT stupně S byl velmi silně obsazen řadou účastníků ME juniorů i seniorů, což jistě bude znamenat napínavé finále. I v této soutěži se prosadila třináctiletá Eva Vavříková s Belle Ennie, která navzdory omylu získala necelých 67% a šestou příčku v úloze JD. V neděli si dvojice v pořadí sice mírně pohoršila, nicméně její premiéra v obtížné JJ byla hodnocena kvalitním výsledkem přes 65%. V sobotní soutěži dominoval maďarský reprezentant Robert Acs, kterého si pamatujeme jako vícenásobného vítěze CDI-W Brno. V nedělní JJ zvítězil rakouský Peter Gmoser (účastník finále World Cupu 2010) s chodově výraznou Lima Luna.
 
S Qatarem ovládl Robert Acs DBT stupně S, ale následně se prosadil i v Prix St. Georges, kde vybojoval první i druhou příčku se Sol de Espana a Flash Dancer. Na této úrovni měly premiéru i dvě české dvojice, Silvie Šimonovská na Zoolanderovi a Barbora Leiterová s Fabregasem, které ovšem spíše sbíraly zkušenosti a do pořadí nezasáhly. V neděli si obě polepšily, Silvie se Zoolanderem obsadila z 26 startujících 14. příčku s výborným procentuálním hodnocením přesahujícím 65% a dokumentujícím vysokou úroveň soutěže a Barbora si lépe poradila s obavami Fabregase z weikersdorfské haly a obdržela o procento a půl lepší hodnocení oproti předchozímu dni.
 
V nejvyšších soutěžích stupně Grand Prix (tyto soutěže však do Donau Bohemia Trophy již nepatří a jely se jako otevřené) se po oba dny na stupeň vítězů postavil známý rakouský reprezentant Peter Gmoser a Salgado s výsledky přesahujícími 70%. Následující kvalifikační kolo se koná 14. - 15. května na Panské Líše v Brně, kde budeme držet palce českým zástupcům v dalších bojích.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE
 
Text: Ema Kopuletá
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE