reklama 11A

Dvacítka zářijových výjezdů včetně WEG v Tryonu

ikonka

Prázdniny jsou za námi, závodní sezona však zdaleka nekončí. A neutichá ani aktivita českých reprezentantů. Během září se s výjimkou reiningu vypraví do zahraničí zástupci všech disciplín. Nejsledovanější akcí budou Světové jezdecké hry.
31.08.2018 14:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Během prvního víkendu v září se v polském Ciekocinku koná CSIO pro děti a juniory, a prezentují se tam i české národní týmy. V dětské kategorii startují Štěpán Filip, Valentýna Kuková, Natálie Kovářová, Mariana Michlíčková a Petra Pařenicová. Do juniorského CSIO jsou nahlášeny Tereza Jakubcová, Valentýna Poláchová, Michaela Rodová, Kateřina Tomanová a Sára Vingrálková. V Ciekocinku se jedou i soutěže CSI1* a 2*. V těch mohou diváci vidět navíc Alžbětu Vojtkovou, Vladislavu Fenclovou, Sandru Tomaidesovou, Valentýnu Poláchovou a Miroslavu Šťovíčkovou.
 
Trojice reprezentantů se vypravila na CSI do belgického Opglabeeku. Mítink si nenechaly ujít sestry Emma a Charlotte Augier de Moussac a představí se i Jan Malý. 
 
O týden později čeká Zuzanu Zelinkovou účast na CSI v Paderbornu (GER), Emma de Moussac se v rámci Belgie přesune do Lieru a Anna Kellnerová bude reprezentovat Prague Lions při dalším kole Global Champions v Římě. Živo bude také v Pezinku na Slovensku, kde se rovněž koná mezinárodní CSI. Přihlášeni tam jsou Marek Klus, Jan Štětina, Lucie Strnadlová, Ondřej Zvára, Přemysl Adam nebo Rudolf Doležal. 
 
V polovině září se čtveřice parkurových jezdců vypraví na MS mladých koní do Lanakenu. Závodit tam bude Marek Klus s pětiletým Caloxem a šestiletým Solidatem. Filip Doležal bude sedlat šestiletou klisnu Chaccamilu a pětiletého Nagana. Představí se Lenka Matunová v sedle valacha narozeného 2012 Hicksteada TN. Píseckého hřebce Heartvita ZH narozeného v roce 2013 pojede Jakub Štěrba.
 
Na Světové jezdecké hry v USA, které začínají 11. září, jedou za parkurovou disciplínu Ondřej Zvára a Emma de Moussac.
 
Během největšího letošního svátku jezdeckého sportu, jež se koná jednou za čtyři roky, bude v českých barvách závodit také Jiří Nesvačil jun. v soutěži čtyřspřeží. Další vozatajský výjezd se koná během prvního víkendu v září, kdy v Kronenbergu proběhne MS jednospřeží. V polovině měsíce se pak Jan Nesvačil a Jaroslav Juráň vypraví na CAI do Drebkau.
 
Drezurní jezdce čekají dva výjezdy. Pavla Rubíčková závodí na CDI Radzionkow, na konci září pak pojede Nikola Feherová a Anna Procházková na CDI pony do Fotu (HUN). Tři akce čítá přehled výjezdů jezdců všestrannosti a vytrvalosti. Početná výprava se prezentuje na CIC Facimiech. Mezinárodní soutěže pojedou Miloslav Příhoda, Petr Lacina, Jaroslav Abík, Lukáš Létal a Roman Zvěřina. Petr Lacina bude o týden později závodit v polských Sopotech a 14. – 16. září čeká jezdce další mítink v Polsku ve Strzegomi. 
 
Čtyři dvojice nastoupí v sobotu 1. září do vytrvaleckých soutěží CEI v Dobrodzienu. Na osmdesátikilometrovou trasu v rámci CEI1* vyrazí Tereza Kopecká v sedle Tuzemce. Se soutěží o čtyřicet kilometrů delší se budou snažit popasovat tři české dvojice. Gabriela Turková pojede se Zojou, Lucie Škábová bude sedlat Attilu a Nella Jadczaková pojede na Sokratovi R.
 
Nesmíme zapomenout také další dvě disciplíny, v nichž bude mít ČR zastoupení na Světových jezdeckých hrách v americkém Tryonu. Anastasja Vištalová tam nastoupí to paradrezurních soutěží a své želízko v ohni má také česká voltiž v podobě albertovské skupiny. 



Štítky: WEGTryon
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE