reklama 11D

Druhé kvalifikace při MS v Lanakenu v podání Čechů

ikonka

V pátek 14. září se české dvojice na mistrovství světa mladých koní v Lanakenu postavily na start druhých kvalifikací. Ta se nejvíce vydařila Markovi Klusovi a Filipovi Doležalovi, kteří v sedlech svých pětiletých koní obsadili dělenou první příčku…
14.09.2018 20:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Bezmála 230 dvojic odstartovalo v páteční druhé kvalifikaci pro pětileté koně. Na ty čekal parkur vysoký 125 cm, který se podařilo překonat bezchybně celkem více jak stovce koní. Mezi čistými dvojicemi nechyběly ani ty reprezentující české barvy, a to konkrétně Marek Klus a Calox i Filip Doležal a Nagano. Oba tyto Češi se tak radovali z děleného zlata. Třetí českou dvojicí soutěžící v této věkové kategorii byl Jakub Štěrba, který v sedle koně Heartvit Zh inkasoval chybu.

Páteční kvalifikace šestiletých se nejvíce vydařila Filipovi Doležalovi, který po pěti trestných bodech v sedle Chaccamily obsadil 137. příčku z celkového počtu více jak 250 dvojic. Marek Klus a Solidat protnuli cílovou pásku tohoto parkuru vysokého 130 cm s osmi trestnými body a Lenka Matunová a Hickstead TN počítala ještě o čtyři trestné body více.

V kategorii sedmiletých koní závodí také klisna v majetku Hany Vašáryové Pepita con Spita, která si v sedle s Tonim Hassmannem zajistila pátečním 4. místem z 202 koní postup do finále.

Česká vlajka se objevila díky Filipovi Doležalovi také v Grand Prix pro hřebce, kde sedlal Reasona de Ganad. Tato česká dvojice dokončila náročný parkur s výškou překážek 150 cm s čtrnácti trestnými body.

Kompletní výsledkové listiny najdete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE