reklama 11B

Druhá Květnová hořovická tour v souhrnu EquiTV

ikonka

Ve dnech 18. – 20. května se v Hořovicích konaly závody zařazené do Květnové hořovické tour. Letos to byly již druhé a kamery EquiTV u toho tentokrát nechyběly. V souhrnné reportáži se podíváme na to nejzajímavější z dvou nejvyšších nedělních soutěží
25.05.2018 09:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

REPORTÁŽ Z HOŘOVIC MŮŽETE SLEDOVAT TADY

Ve dnech 18. až 20. května se v Hořovicích na Berounsku konaly parkurové závody zařazené do takzvané Květnové hořovické tour. Nejvyšší parkury nabídl nedělní program, který vrcholil soutěží s překážkami do 145 centimetrů. Té předcházela stopětatřicítka s rozeskakováním, do něhož se díky bezchybnému základnímu kolu probojovalo šest dvojic. 

Vladimír Malák s Crookem svou jízdu v rozhodující části vzdal, čímž se rovnou zařadil na šesté místo. Jednu chybu dovezla do cíle Kamila Jančová na koni Snasnu a obsadila pátou příčku. Její čas měl hodnotu 42,08 sekundy. O sekundu rychleji si s kurzem z dílny Zdeňka Kreply poradil Sergei Motygin v sedle Lemousine Van de Deal. Na překážkách také jednou chyboval a dojel čtvrtý. Nestává se často, aby v rozeskakování docházelo k penalizaci za překročení stanoveného času. V případě hořovického ST to však potkalo hned dvě dvojice. Vladimír Tretera a Glierite na překážkách nechybovali a cílem projeli v čase 43,94 sekundy, což znamenalo 1 trestný bod a konečnou třetí příčku. Trestný bod za překročení určeného času dovezla také Jitka Prach Opatrná na Deauville. Jeho hodnota byla o 6 desetin sekundy příznivější než u předchozí dvojice, což stačilo na druhé místo. Vítězem se stal Vladimír Tretera s dalším ze svých svěřenců valachem Gangsterem VH Noddevelt. Ten si jako jediný poradil s tratí rozeskakování bez zaváhání. 

Nejvyšší soutěží mítinku byl jednohvězdový parkur stupně T s finále, v němž se představilo sedm dvojic. Daniel Pospěch na Crown Boy Novaequi si přinášel ze základního kola 9 trestných bodů. Napodruhé přidal ještě penalizaci za jednu chybu, což pro něj znamenalo sedmou příčku. Vzhledem k tomu, že se jednalo o první životní parkur tohoto jezdce na stupni obtížnosti T, tak jeho obrovská radost z výsledku byla zcela na místě. Dva koně ve finále hlavní soutěže sedlal Vladimír Tretera a s oběma zaznamenal shodné skóre. S valachem Expensive shodil po jedné překážce v každé jízdě a dojel šestý. 

Čtvrtou příčku pak s dvěma chybami obsadil v sedle bělouše Quentina, s nímž byl o dvě sekundy rychlejší. Na páté místo se vklínil Vladimír Malák, který s Crookem dovezl také po jedné chybě v každé části soutěže. Stupně vítězů patřily jen dvěma jezdcům. Druhé místo bral v hořovickém téčku Václav Horký. Ten s klisnou Asile de Paix P tvořil bezchybnou dvojici po obou částech soutěže, ale na vítězství to přesto nestačilo.

Jakub Smrčka s koněm Lucius Bono také ani jednou nezaváhal, ale navíc projel finálovým kurzem v lepším čase, který mu zajistil prvenství. Stejný jezdec si odvážel s hnědákem Conto Bono cenu za třetí příčku. Do cíle s ním dovezl celkem 8 trestných bodů, které nasbíral v základním kole. Nezkrácený video záznam obou dvou vrcholných soutěží Květnové hořovické Tour najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE