reklama 11A

Drezurnímu SP v Salzburgu kralovala Schneider

Německá reprezentantka a členka zlatého týmu z olympijských her v Riu Dorothee Schneider vyhrála obě soutěže v rámci drezurního Světového poháru v Salzburgu, který se jel 10. a 11. prosince. Startovala se svou jedničkou Showtime FRH.
12.12.2016 09:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Dorothee Schnieder s koněm Showtime FRH vyhrála SP v Salzburgu. Foto: FEI / Tomáš Holcbecher

Čtvrtým kolem, které se konalo v Salzburgu, pokračoval seriál Světového poháru v drezuře. Tradičně byl rozdělen do dvou soutěží. V sobotu 10. prosince se jela úloha Grand Prix, o den později změřili jezdci síly v Grand Prix Freestyle.
 
Obě úlohy ovládla Němka Dorothee Schneider v sedle svého momentálně nejlepšího koně hannoverského valacha Showtime FRH, který se na soutěžním obdélníku objevil poprvé od olympijských her. V první úloze dostala známku 80,560 %. Ve volné GP získala dokonce 85,292 %.
 
Také pořadí na dalších příčkách bylo v obou soutěžích stejné. Dvakrát druhý byl v Salzburgu španělský jezdec Severo Jesus Jurado Lopez na Lorenzovi. Vyšší známku dostal v küru, kde mu rozhodčí udělili 80,273 %.
 
Třetí i čtvrté místo putovalo opět do Německa. Dvě třetí místa zaznamenala Jessica von Bredow Werndl na Unee BB, a dvakrát čtvrtá byla Fabienne Lütkemeier s D´Agostinem.
 
„Showtime byl trochu více citlivý dnes tady v salcburské hale, ale i tak pracoval velmi dobře“, pochválila svého koně Schneider. Také kůň třetí Němky von Bredow-Werndl měl dlouhou pauzu. Závodil naposled na festivalu v Cáchách v červenci. „Jsem ráda, že navzdory dlouhé pauze se snažil předvést. Toto jsou vždy trochu speciální závody, protože nejsem daleko od domova. Unee BB vezmu až do Göteborgu, v nejbližší době se chystám do Amsterdamu, ale tam pojedu s Zaire-E“, uvedla jezdkyně.
 

Výsledky z CDI-W Salzburg najdete TADY

 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE