reklama 11D

Drezurní FEI SP ve Stuttgartu vyhrála Ferrer-Salat

Třetím kolem pokračovala ve dnech 18. – 22. listopadu série Reem Acra FEI World Cup v drezuře, hostila jej hala v německém Stuttgartu. Nejlépe hodnocených výkonů tam dosahovala stejně jako v předchozím kole v Lyonu Beatriz Ferrer-Salat.
23.11.2015 09:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

FOTOGALERIE: FEI

Ve třetím kvalifikačním kole Reem Acra FEI Světového poháru v drezuře západoevropské ligy se ve Stuttgartu nejlépe vedlo španělské jezdkyni Beatriz Ferrer-Salat, která zvítězila již v druhém kvalifikačním kole v řadě. Svým skvělým výkonem odsunula na druhé místo domácí Isabell Werth s Don Johnsonem FRH. Domácí jezdci obsadili i další přední místa. Třetí místo patří Jessice Von Bredow-Werndl s Unee BB a čtvrté Fabienne Lutkemeier s D’Agostino
 
Pouze tři dvojice překonaly hranici 80%, ale mezi dále umístěnými jezdci byly pouze malé rozdíly. Páté místo obsadil Diederik van Silfhout (Arlando NOP) z Holandska, šesté Dorothee Schneider (UlrichEquine’s St Emilion) a sedmé italská jezdkyně Valentina Truppa (Fixdesign Eremo del Castegno). 
 
Dorothee Schneider se představila v sedle své nové naděje, desetiletého hřebce UlrichEquine’s St Emilion. I přes to, že dvojice společně teprve začíná, získala hodnocení 78,125 a jejich další potenciál byl více než zřejmý. 
 
Valentina Truppa pokračovala ve svém skvělém návratu k vrcholovému sportu po nedobrovolné pauze způsobené velice vážným úrazem hlavy, který si způsobila v červnu. Se svým čtrnáctiletým valachem Fixdesign Eremo del Castegno předvedli velice pěknou úlohu bez napětí, za kterou byli hodnoceni 78,0%. 
 
Diederik van Silfhout z Holandska předvedl velmi kvalitní výkon s dalším nadějným koněm, desetiletým Arlandem NOP. Sbor rozhodčích úlohu ohodnotil 78,7%. 
 
První, komu se podařilo překonat hranici 80%, byla Jessica von Bredow-Werndl s Unee B. Dvojice předvedla velice náročnou úlohu s přechody z piaf do cvalových piruet. S vysokou známkou za umělecké předvedení bylo celkové hodnocení 80,150%. S tímto výsledkem se dvojice ujala vedení. Z prvního místa je ovšem odsunula hned následující startující, Isabell Werth s Don johnson. 
 
Werth předvedla se svým třináctiletým valachem jeden z jejich nejlepších výkonů. Valach je známý tím, že často zlobí, ale tentokrát se předvedl v tom nejlepším světle. Sbor rozhodčích dvojici ohodnotil 82,975%. 
 
Dalším startující byla Beatriz Ferrer-Salat se svým ryzákem, se kterým během jejich společné kariéry musela překonat spoustu překážek. Jejich úloha vynikala lehkostí, spoluprací a sebedůvěrou a byla opravdu radost jí sledovat. Celkové hodnocení bylo 83,3% a znamenalo první místo. Poslední startující byla Lutkemeier, ale ta svým výsledkem 79,9% přední pozice neohrozila. 
 
Další kvalifikační kolo Reem Acra FEI Světového poháru v drezuře se uskuteční ve Stockholmu 29. listopadu. 
 
Výsledky: 
 
1. Delgado (Beatriz Ferrer-Salat) – Španělsko - 83.300
2. Don Johnson FRH (Isabell Werth)- Německo- 82.975
3. Unee BB (Jessica von Bredow-Werndl) Německo-  80.150
4. D’Agostino (Fabienne Lutkemeier) Německo-  79.900
5. Arlando NOP (Diederik van Silfhout) Holandsko - 78.700
6. UlrichEquine’s St Emilion (Dorothee Schneider) Německo-  78.125
7. Fixdesign Eremo del Castegno (Valentina Truppa) Itálie 78.000
8. Batuta (Goncalo Carvalho) Portugalsko 76.125
9. Smeyers Molberg (Marcela Krinke Susmelj) Švýcarsko 75.400
10. Eres DL (Jeroen Devroe) Belgie 73.550 
 
Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM
 
Dnešním vítězstvím se Ferrer-Salat dostala na druhé místo kvalifikačního žebříčku, který momentálně vede Marcela Krinke Susmelj, Švýcarka s českými kořeny. 
 
Žebříček Reem Acra FEI Světového poháru v drezuře 2015/2016 po třetím kole:
 
1. Marcela Krinke Susmelj – Švýcarsko 41
2. Beatriz Ferrer-Salat  -  Španělsko 40
3. Patrik Kittel - Švédsko37
4. Jessica von Bredow-Werndl - Německo32
5. Inna Logutenkova -Ukrajina30
6. Fabienne Lutkemeier - Německo28
6. Goncales Carvalho – Portugalsko28
8. Judy Reynolds – Irsko24
9. Valentina Truppa - Itálie21
10. Alexandre Ayache - Francie20
10. Ellen Schulten-Baumer - Německo20
10. Edward Gal - Holandsko20
 
 
Zdroj: www.fei.org

 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE