reklama 11C

Dostihy v Chuchli budou dle slov Jurečky zachovány

ikonka

Ministr zemědělství Marian Jurečka rozhodl, že pozemky Dostihového závodiště Praha, státního podniku v likvidaci, nebudou prodány a stát si je ponechá. O tom, že se v Chuchli hraje o pozemky, jsme vás informovali 21. listopadu…
29.11.2017 16:20  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

 
ILUSTRAČNÍ FOTO: Ivan Krejza a archiv redakce
 
Tehdy jsme upozornili na článek, který vydaly Hospodářské noviny na svém serveru Ihned.cz. Dle jeho znění závodiště v Praze Velké Chuchli čekal „dostih“ století o pozemky, na kterých se nachází velká část budov i samotného dostihového závodiště. Ve hře bylo několik zájemců o jejich koupi. 
 
Ve středu 29. listopadu vydalo MZe ČR následující tiskovou zprávu…
 
Ministr zemědělství Marian Jurečka rozhodl, že pozemky Dostihového závodiště Praha, státního podniku v likvidaci, nebudou prodány a stát si je ponechá. S ohledem na rozsah areálu a více než stoletou tradici dostihového sportu sahající ve Velké Chuchli až do roku 1906 se Ministerstvo zemědělství v pozici zakladatele rozhodlo pro řešení, které umožní zachovat pořádání koňských dostihů v Praze.
 
„Ministerstvo zemědělství uvítalo ukončení mnohaletého konkurzu státního podniku, který byl vyhlášen na základě předlužení chuchelského areálu. Rozhodl jsem, že státní majetek v rámci dostihového závodiště nerozprodáme, a to s ohledem na jeho rozsah a význam pro pořádání dostihů v hlavním městě. Chceme vytvořit takové podmínky, aby mohli areál dostihového sportoviště využívat i budoucí generace,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.
 
První dostihy se na chuchelské dráze uskutečnily 28. září 1906. Tehdy je pořádal Český závodní spolek, později sehrával klíčovou roli při organizaci dostihů Jockey Club. Po roce 1950 se již dostihy odehrávaly v režii státní organizace. V 90. letech byly na část areálu vzneseny restituční nároky, počítalo se také s privatizací. Předlužení areálu však vedlo k vyhlášení konkurzu, který byl v případě státního podniku Dostihové závodiště Praha ukončen až v roce 2016. Jinou část areálu mezitím získal Jockey Club ČR, respektive nástupnické subjekty, které zajišťují pořádání dostihů ve Velké Chuchli.
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE