reklama 11D

Dostihový den Pražské plynárenské 2018 v Chuchli

ikonka

Tradičně v polovině května vrcholí úvodní část dostihové sezóny prvním dílem Klasické trojkoruny: letos se v 97. Velké jarní ceně Pražské plynárenské (Listed, 1600 m, 550 tis. Kč) představí jedenáct tříletých hřebců. Přinášíme podrobnosti…
11.05.2018 06:39  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Atraktivní položkou bude už druhý dostih dne, v němž se po zdravotní odmlce na dráhu vrací vítěz předloňského Českého derby. Celkem se poběží osm dostihů s 73 koňmi a 20 jezdci.
 
Na rozdíl od minulé neděle, kdy dámská klasika neměla jasnou favoritku, tentokrát je největší kandidát na zisk triumfu jasný. Vítěz říjnové Ceny zimního favorita a šampión loňských dvouletých Sagar (2,3:1) před třemi týdny s jistotou opanoval pří-pravný Memoriál profesora Michala a prokázal připravenost ucházet se o trůn nejlepšího tříletého mílaře. Jeho trenér Dalibor Török vloni získal svá první tři klasická vítězství, nicméně na první pražské zatím stále čeká. (Polyanta vyhrála Oaks v Karlo-vých Varech a Bratislavě a Black Canyon zvítězil v Rakouském derby.) Dosavadní Sagarův stálý žokej Petr Foret je po zranění z Francie v rekonvalescenci, a tak DS Pegas opět využije anglického rodáka Jacka Mitchella, který tu vloni dovedl Noble Cliffse ke druhému místu a před týdnem Carmellu ke třetí příčce v Jarní ceně klisen.
 
Sázkovou druhou šancí je Mon Cheri (4,5:1), nová posila stáje Lokotrans, obhajující loňský úspěch Sir Suna. Za ním následují stříbrní z Ceny zimního favorita Forrest Gump (5,5:1), z Gerschova memoriálu Let Fire (6,5:1) a z Memoriálu profesora Michala Black Bard (8,5:1).
 
Střed sázkové nabídky tvoří zdejší novic s dobrými formami z Francie Penseur (9:1), pátý z Gerschova memoriálu Korfu (11:1) a nevyzpytatelný, zatím pouze jednou ve Francii otestovaný Pan Darcy (12:1), nejvyšší kurzy pak mají Motorsport (14:1), Golden Alighieri (17:1) a Orpheus (21:1).
 
Už ve druhém bodu nedělního programu se po roce a půl pauzy publiku předvede vítěz Českého derby 2016 Gontchar, kterého trenér Arslangirej Šavujev při comebacku svěří suverénovi aktuálního jezdeckého žebříčku Davidu Liškovi.
 
Zdroj: Dostihový infoservis TMM



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE