reklama 11D

Doležal zahájil CSI Opglabbeek dekorovanou pozicí

ikonka

V belgickém Opglabbeeku se od čtvrtečního dne 8. listopadu závodí při mezinárodních skokových závodech CSI3*. Na startu máme také jednoho českého zástupce, a to Filipa Doležala. Ten si hned na úvod závodů připsal umístění v elitní desítce…
08.11.2018 22:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

eský reprezentant Filip Doležal si pro nejlepší umístění při úvodním závodním dnu dojel s klisnou Chaccamilou. Jednalo se o skokovou zkoušku 110 centimetrů vysokou, která se jela v rámci CSI1*. Tato zkouška byla hodnocena jako dvoufázové skákání, přičemž do druhé fáze postoupily všechny dvojice, kterou první fázi dokončily.

Česká dvojice si vedla bezchybně v obou částech parkuru. V druhé fázi navíc dosáhla na velice dobrý čas, a to 31,10 vteřiny. Tento výkon nakonec znamenal pěkné desáté místo konečného pořadí. V soutěži startovalo téměř 50 dvojic.

Bezchybný výkon podal český jezdec Filip Doležal i v sedle klisny First Edition. Tentokrát to byla skoková zkouška hodnocená na čas. Opět byla vypsána v rámci kategorie CSI1*, zároveň se však jela jako kvalifikace do Grand Prix při CSI1*. Český zástupce předvedl pomalejší jízdu, a tak se ani přes bezchybný výsledek nedostal do elitní padesátky. Parkur však absolvovalo přes sto dvojic.

 Filip Doležal nechyběl ani na parkuru, který patřil mezi soutěže při CSI3*. Soutěž 140 centimetrů vysokou absolvoval s hřebcem Reason de Ganad. Jednalo se o dvoufázové skákání a opět se do druhé fáze dostali všichni, kdo první část dokončili.

V tomto případě si Filip Doležal připsal také bezchybnou jízdu. Inkasoval pouze jeden trestný bod za překročený čas v první fázi. Ten však bylo možné najít u poměrně mnoho startujících. Po zajetí druhé fáze bez trestných bodů nakonec obsadil český reprezentant 36. pozici ve výsledkové listině.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE