reklama 11D

Do Rudolfova poháru nahlášeno více než 70 spřežení

Na mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem, které jsou známé jako Rudolfův pohár, je letos nahlášeno více než sedmdesát spřežení z osmi zemí Evropy. Stejně jako každý rok, je i v řadách českých vozatajů o závody velký zájem.
11.04.2017 13:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jiří Nesvačil ml. bude v Kladrubech reprezentovat pořádající Národní hřebčín. Foto: archiv Jezdci.cz

CAI Kladruby nad Labem neboli Rudolfův pohár proběhne letos ve dnech 20. – 23. dubna. Rozpis nabízí čtyři kategorie soutěží: jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a dvojspřeží pony. 
 
Největší zájem je o kategorii dvojspřeží. Přihlášeno je jich přes třicet včetně loňského vítěze Sandra Koalicka z Německa. Ten pojede s dvěma páry. Nechybí také druhý muž loňského pořadí Slovák Miroslav Matúška. Českých jezdců je v soupisce celkem osm, mezi nimi s dvěma spřeženími Josef Hrouda a také vítěz halové soutěže v Lysé Zdeněk Jirásek. 
 
Bezmála třicítka spřežení figuruje na seznamu účastníků v kategorii jednospřeží. Obhajovat prvenství z roku 2016 dorazí Polák Bartlomiej Kwiatek, štěstí zkusí také s dvěma zápřahy. Osm účastníků bude závodit v českých barvách. Jmenujme například Ladislava Jirgalu, Otu Bareše, Jiřího Zieglera či Jiřího Koníře.
 
Královská disciplína čítá celkem sedm vozatajů. Pořádající Národní hřebčín bude reprezentovat Jiří Nesvačil ml., jemuž se v Rudolfově poháru tradičně daří. Závodit bude také jeho otec Jiří Nesvačil st. Proti nim budou stát tradiční účastníci závodů jako je Rakušan Andreas Ruschitzka, Ireneusz Kozlowski (POL) nebo Rita Maria Walter (GER). 
 
Soutěž pony párů přitáhla osm závodníků, za ČR nastoupí Michal Kořínek, Milan Kořínek, Aleš Fiala, Tomáš Palán a Tomáš Jelínek. 
 
Kompletní soupisku najdete v záznamu závodů v odkazu dole



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE