reklama 11A

Devadesátka EquiTV ze Zářijového handicapu v Praze

ikonka

V neděli 16. září se v Praze Velké Chuchli konal třináctý letošní dostihový den. Vrcholem byl Zářijový handicap na 1200 metrů o 90 tisíc korun. Vyhrál jej Iraklin, což si můžete připomenout v souhrnné Devadesátce EquiTV…
19.09.2018 15:58  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA EQUITV Z CHUCHLE JE K ZHLÉDNUTÍ ZDE

Vrcholem třinácté kapitoly letošní metropolitní dostihové sezony na závodišti v pražské Velké Chuchli byl Zářijový handicap. Jednalo se o sprinterský test na trati 1200 metrů o 90 tisíc korun, v němž se představilo vyrovnané pole jedenácti aktérů. 

Mírnou favoritkou s kurzem 3:1 byla vítězka červnové Ceny Jezdectví Benidiction, leč v koncovce podlehla nejvyšší nesené hmotnosti 65,5 kg a skončila druhá. O šest a půl kilogramu méně nesl osmiletý valach stáje Karin-Neuberg, svěřenec někdejšího pětinásobného trenéra-šampióna Filipa Neuberga Iraklin. Jeho kurz byl 4:1. Iraklin zavítal na chuchelskou dráhu po čtyřech měsících a opět pod trojnásobným žokejem-šampiónem vyhrál dvojkový handicap. Tentokrát jej však nevedl Jaromír Šafář, ale Jan Rája, pro nějž šlo o 498. triumf kariéry. Iraklin zvítězil celkově popáté, z toho počtvrté v Praze. Na třetí místo se razantním závěrem posunula outsiderka Manolla s kurzem 20:1. 

Pražské závodiště se nyní již připravuje na Evropský pohár žokejů, který se ve Velké Chuchli poběží v sobotu 22. září. Jeden z vrcholů dostihové sezony již počtvrté nabídne představení vynikajících zahraničních žokejů, kteří budou startovat v sedmi dostizích. Osmým bodem programu pak bude další jedinečná záležitost, a to dostih trenérů. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE