reklama 11D

Devadesátka EquiTV ze 70. Jarní ceny klisen

ikonka

V neděli 6. května se v Praze Velké Chuchli běžela 70. Jarní cena klisen. První klasický dostih sezony na 1600 m ovládla hnědka Lady Westminster. Připomeňte si to v rubrice Devadesátka EquiTV...
09.05.2018 17:34  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU EQUITV Z JARNÍ CENY KLISEN NAJDETE ZDE

Prvním klasickým dostihem domácí sezony se stala 70. Jarní cena klisen na 1600 metrů o dotaci ve výši 550 tisíc korun. Vítězkou se stala sázková druhá spolufavoritka LADY WESTMINSTER, kterou při jejím teprve třetím životním startu a vůbec prvním představení na českém území, dovedl k premiérovému triumfu mnohonásobný švédský žokej-šampión Per-Anders Graberg. Pro tohoto žokeje šlo při šesté návštěvě Velké Chuchle o první české vítězství. Hnědka stáje Westminster Race Horses na rychlé dráze dosáhla výtečného času 1 minuty, 35 sekund a 85 setin, jímž o dvě sekundy vylepšila rekord dostihu a jen o jedinou setinku sekundy zůstala za absolutním rekordem chuchelské dráhy. 

Trojnásobný český trenér-šampión Václav Luka zaznamenal své osmé klasické prvenství, čtvrté v České republice a první v Jarní ceně klisen. Po boji o půl délky druhá finišovala outsiderka Rabbit Havana vedená žokejkou Martinou Havelkovou reprezentující stáj Rabbit Trhový Štěpánov. S odstupem pěti délek dokončila jako třetí Carmella s žokejem Jackem Mitchellem. Pro čtvrté místo si docválala Rabbit Bated v sedle s žokejem Róbertem Šarou. Nejlepší pětici doplnila úspěšnější z dvojice německých aktérek La Mia s žokejem Jaromírem Šafářem.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE