reklama 11B

Devadesátka EquiTV z reiningu družstev na WEG 2018

ikonka

První sadu medailí si na Světových jezdeckých hrách v americkém Tryonu rozdali jezdci reiningu. Konkrétně v soutěži týmů. Ve středu 12. září si pro zlato dojeli domácí jezdci, a to už po páté v řadě. Sledujte krátký souhrn v Devadesátce EquiTV.
17.09.2018 09:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKA EQUITV Z REININGU DRUŽSTEV NA WEG JE ZDE

Jednou z disciplín, které otvíraly program osmých Světových jezdeckých her v Tryonu, byl reining. Ve středu 12. září se jely první úlohy, takzvané patterny. Do soutěže družstev vstupovali jako favorité domácí reprezentanti. Reining je součástí her po páté v historii a Spojené státy americké v týmové soutěži ještě nikdy neprohrály. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Největší oporou jim byl benjamínek družstva teprve osmnáctiletý Cade McCutcheon. Sedlal hřebce Custom Made Gun. Dvojice získala za svůj výkon nejvyšší hodnocení ze všech jednašedesáti účastníků soutěže, a to 229 bodů. Dalšími neméně kvalitními zástupci USA byli Casey Deary s hřebcem Heavy Duty Chex, Daniel Huss na MS Dreamy a v neposlední řadě Jordan Larson s hřebcem ARC Gunnabeabigstar.

Druhým nejlepším výsledkem se v úvodním patternu blýskl belgický reprezentant Berbard Fonck. Ten nastoupil s ryzákem What a Wave a obdržel 226,5 bodu. Fonckův výkon pomohl týmu Belgie k zisku stříbrných medailí. Ostatně stříbro si Belgičané odvezli z her už dvakrát. V roce 2014 v Normandii a o čtyři roky dříve v Kentucky a Bernard Fonck byl vždy u toho. Jeho týmovými kolegy byli Ann Poels, Cira Baeck a Dries Verschueren. Třetí místo obsadili zástupci Německa, v jejichž řadách závodil matador německé reprezentace Grischa Ludwig. Ten s osmiletým ryzákem dosáhl na hodnocení 223,5 bodu. Bronzovou sestavu doplnili Markus Süchting, Robin Schoeller a Julia Schumacher.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE