reklama 11D

Devadesátka EquiTV z parkurů jednotlivců na WEG

ikonka

Až v samém závěru Světových jezdeckých her v Tryonu se jela finálová soutěž v parkurovém skákání jednotlivců. Pro zlato si nakonec dojela německá jezdkyně Simone Blum. Na její výkon i na další medailisty se podívejte v Devadesátce EquiTV.
27.09.2018 17:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z FINÁLE V PARKUROVÉM SKÁKÁNÍ NAJDETE TADY

Jednou z posledních soutěží Světových jezdeckých her v americkém Tryonu bylo finále v parkurovém skákání jednotlivců. To bylo na programu v neděli 23. září. První část dvoukolové soutěže s překážkami do 160 centimetrů byla otevřená pro pětadvacet nejlepších jezdců po kvalifikačních kolech. Z nich pak do druhé jízdy postupovalo pouze dvanáct.

Nejlepší výchozí pozic měla německá reprezentantka Simone Blum, a to navzdory ne zcela vydařenému začátku, když byla po zahajovací honební soutěži až jednadvacátá. V dalších dnech však díky vynikajícím výkonům s jedenáctiletou klisnou DSP Alicí postupovala vzhůru. Ve finále pak navíc inkasovala pouze jediný trestný bod za překročení stanoveného času v druhém kole. V celkovém součtu měla ze čtyř těžkých parkurů, které musely dvojice v Tryonu absolvovat celkem pouze 3,47 trestného bodu. Simone Blum tak vybojovala titul mistryně světa. 

Pro druhé místo si dojel Švýcar Martin Fuchs v sedle dvanáctiletého bělouše Clooneyho. Ten si nesl z kvalifikačních soutěží 4,68 trestného bodu a v závěru k nim přidal jen dva za překročení času. Bronz vybojoval jeho o poznání zkušenější krajan Steve Guerdat s Biancou. Ten výborně začal, po zahajovacím skákání vedl, poté však v dalších soutěžích chyboval jednou a pouze díky preciznímu výkonu ve finále se vrátil na medailové pozice. Nesmíme opomenout zmínit výsledky českých jezdců. Emma de Moussac s klisnou Divou skončila před branami finále a obsadila celkové 42. místo. Ondřej Zvára s Quimerem M vzdal pokračování v soutěži v druhé kvalifikaci.

    




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE