reklama 11A

Devadesátka EquiTV z parkurové soutěže týmů WEG

ikonka

Světové jezdecké hry 2018 v Tryonu nabídly řadu napínavých okamžiků. Jeden z nich přinesla soutěž týmů v parkurovém skákání, která dospěla až do rozeskakování. To nakonec ovládli jezdci USA. Podívejte se na Devadesátku EquiTV…
25.09.2018 17:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU Z PARKUROVÉ SOUTĚŽE TÝMŮ SLEDUJTE ZDE

V pátek 21. září vyvrcholila v Tryonu při Světových jezdeckých hrách parkurová soutěž družstev, která přinesla napínavou podívanou. Každé kolo totiž dokázalo zamíchat průběžným pořadím. Třetí parkur s překážkami do 160 centimetrů měl přinést konečné rozuzlení. Nastala však nevídaná situace. 
 
Ačkoliv je díky formátu mistrovství světa shoda v počtu trestných bodů téměř nemožná, Švédi a Američané měli po třetích jízdách 20,59 trestného bodu. O vítězném družstvu tak muselo rozhodnout rozeskakování. I to však bylo velmi napínavé. Členové celku USA Devin Ryan, Laura Kraut a Mclain Ward dojeli v rozhodující části bez zaváhání. Týmu se odčítaly čtyři trestné body, které inkasovala Adrienne Sternlicht. 
 
Stejné skóre však měli po rozeskakování také Švédi. Bez shození a v čase si s kurzem poradili Henrik von Eckermann, Peder Fredricson i Fredrik Jönsson. Jezdkyně Malin Baryard-Johnsson shodila jednu překážku a její výsledek se tak družstvu nezapočítával. Ke slovu tak přišel součet dosažených časů. O dvě sekundy rychlejší byli jezdci Spojených států amerických a na domácí půdě se tak mohli radovat z titulu mistrů světa.
 
Švédský celek získal stříbro a třetí místo obsadili Němci, kteří se na medailové pozice propracovávali postupně, když po zahajovacím parkuru byli až osmí. Sestava Simone Blum, Laura Klaphake, Maurice Tebbel a Marcus Ehning však v druhé polovině soutěže zabojovala. Švýcaři, kteří byli až do třetích jízd ve vedení, zůstali nakonec těsně pod stupni vítězů. 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE