reklama 11D

Devadesátka EquiTV z drezury družstev na WEG 2018

ikonka

Tento díl Devadesátky EquiTV je věnovaný další soutěži družstev na Světový jezdeckých hrách v americkém Tryonu. Tentokrát si připomeneme drezurní Grand Prix. Týmové zlato po čtyřech letech obhájili Němci s legendární Isabell Werth v čele.
17.09.2018 12:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU Z WEG Z DREZURNÍ SOUTĚŽE TÝMŮ SLEDUJTE ZDE

Ve čtvrtek 13. září se v Tryonu rozhodlo o držitelích medailí v soutěži družstev v drezuře. Na nejvyšší příčky mohlo pomýšlet z ohledem na vyrovnané výkony v posledních měsících hned několik týmů. V sestavě Velké Británie nechyběla šampionka z posledních her Charlotte Dujardin. Její tehdejší hvězdný kůň Valegro ukončil kariéru, jezdkyni však roste další opora pro vrcholnou drezuru. S teprve devítiletou klisnou Mount St John Freestyle dosáhla Dujardin na nejvyšší hodnocení ze všech britských dvojic, a to 77,764 procent. Významně se tak podílela na konečné třetí příčce týmu. Za Británii nastoupili také Carl Hester, Emile Faurie a Spencer Wilton.

Skvělým výkonem se blýskla domácí jezdkyně Laura Graves na koni Verdades. Podle oficiálního žebříčku momentálně třetí nejlepší dvojice světa získala za úlohu Grand Prix více než 81,5 procenta. Spojené státy americké s dalšími reprezentanty Steffenem Petersem, Adrienne Lyle a Kasey Perry-Glass braly k spokojenosti fanoušku stříbro.

Přemožitele nenašli Němci, kteří obhájili titul z roku 2014. Významně se na tom podílela legendární jezdkyně Isabell Werth. Nesedlala však ani jednoho z koní, které má aktuálně ve světové desítce. Po třech letech rekonvalescence se totiž na světové obdélníky vrátila čtrnáctiletá klisna Bell Rose a dojela si pro bezmála 85 %. Výborné výkony odvedli i další zástupci této jezdecké velmoci Sönke Rothenberger na Cosmovi, Dorothee Schneider se Sammy Davisem jr. a Jessica von Bredow Werndl na koni TSF Dalera BB.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE