reklama 11A

Devadesátka EquiTV z VC Prahy a St Leger v Chuchli

ikonka

Po prázdninové přestávce se opět začalo běhat na dostihovém závodišti v Praze Velké Chuchli. V neděli 2. září bylo na programu 73. St Leger a 40. Velká cena Prahy. Souhrn z těchto dvou dostihů najdete v Devadesátce EquiTV.
04.09.2018 13:15  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKA EQUITV Z VC PRAHY A ST LEGER JE TADY

V nabité sestavě 40. Velké ceny Prahy CK Martin Tour, která se v pražské Velké Chuchli běžela první zářijovou neděli na 1600 metrů o 550 tisíc Kč, se nečekaně prosadila jediná klisna na startu. 

Tou byla čtyřletá hnědka Stáje Lascar jménem Saša, do jejíhož sedla usedla žokejka Vendula Korečková. Saša dosáhla šestého kariérního a dosud nejcennějšího triumfu. Vendula Korečková se stala pátou vítěznou jezdkyní v historii dostihu, trenér Tomáš Váňa je pak první osobou, jež je v listině vítězů zapsána mezi jezdci i mezi trenéry. Jako jezdec vyhrál před 29 lety. O půl délky druhý finišoval ve Velké ceně Prahy premiant letošní Velké jarní ceny Sagar. S rozdíly pouhého krku za ním skončili favorizovaný vítěz Tattersalls Mile Father Frost a jeho přemožitel z Lázeňské míle Zock. 

Favoritkou 73. St Leger, dostihu na 2800 metrů o 550 tisíc Kč, byla vítězka červnového CPI PG Českého derby Blessed Kiss. Svěřenkyně chuchelského kouče Igora Endalt-seva svou roli beze zbytku splnila, když dominovala o čtyři délky před další klisnou v poli Carmellou, jež zaznamenala už čtvrté klasické umístění kariéry. Nejlepším z půltuctu hřebců byl třetí v cíli Barabash. Blessed Kiss vedl pětinásobný český a pětinásobný španělský žokej-šampión Václav Janáček, který docílil už svého šestnáctého klasického vítězství.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE