reklama 11D

Devadesátka EquiTV z SP spřežení v Nebanicích

ikonka

Tento díl Devadesátky EquiTV je věnovaný dalšímu ročníku tradičních vozatajských závodů CAI v Nebanicích. Kategorie čtyřspřeží se započítávala do bodování Světového poháru, a právě z této soutěže je náš krátký souhrn.
08.08.2018 10:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU Z NEBANIC SI MŮŽETE PUSTIT ZDE

 
Západočeské Nebanice hostily ve dnech 3. – 5. srpna tradiční mezinárodní závody spřežení nejvyšší kategorie CAI s třemi hvězdami. 
 
Největší zájem byl mezi jezdci o start v soutěži čtyřspřeží, která je započítávaná do bodování Světového poháru. Největší naděje vkládali fanoušci v královské kategorii do Jiřího Nesvačila juniora, který se chystá k účasti na zářijových Světových jezdeckých hrách v americkém Tryonu. Po úvodní disciplíně držel nadějné třetí místo. Ale v maratonu absolvoval pouze čtyři překážky. Po kolizi, při níž se lehce zranil jeden z koní, se rozhodl další pokračování vzdát. Do celkového pořadí tak promluvit již nemohl, chuť si spravil alespoň výsledkem v nedělním parkuru, v němž byl pátý. 
 
Švýcar Jerome Voutaz potvrdil v Nebanicích svou extratřídu. Vyhrál maraton a nejlepší výkon podal i v parkuru. Přinášel si však poměrně výrazné bodové zatížení z drezury, kvůli kterému nakonec na nejvyšší příčku nedosáhl a dokončil druhý. Pro první místo si dojel obhájce loňského vítězství Francouz Benjamin Aillaud. Ten vstupoval do soutěže jako nejvýše postavený jezdec světového žebříčku, a plnil tak roli jednoho z největších favoritů. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE