reklama 11A

Devadesátka EquiTV z Memoriálu Jana Papouška 2018

ikonka

Třináctý ročník Memoriálu Jana Papouška přilákal na přelomu června a července do Martinic u Březnice tradičně silné startovní pole. Do vrcholné dvoukolové soutěže s výškou překážek do 145 cm nastoupilo 37 dvojic. Podívejte se na video reportáž…
04.07.2018 16:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 
Do druhého kola postupovalo 15 nejlepších a mezi nimi nechyběli hned se dvěma koňmi Jiří Papoušek a Aleš Opatrný. Ten jako česká dlouholetá parkurová jednička opět prokázal své jezdecké kvality, když osmiletého Chabloua provedl celým kurzem i v tomto případě bez jediného trestného bodu. To se ostatně podařilo i Jiřímu Papouškovi s Dukatem VTH, čímž zajistil rozeskakování. Sestavu rozeskakujících se doplnili ještě Aleš Opatrný s Clintgoldem a Nikola Bielíková s Carthinjem.
 
Jelikož se však startovalo ve stejném pořadí, jako v druhém kole soutěže, prvním účastníkem rozeskakování byl Opatrný s Chablouem. Ten nastavil laťku hodně vysoko, když dokončil opět s nulou a v čase 46,60 sekundy. Jiří Papoušek s Dukatem ho ovšem dokázal překonat a v čase 44,92 se ujal vedení. Aleš Opatrný však měl ještě jeden pokus s Clintgoldem a dokázal toho plně využít, jelikož na časomíře ubral ještě o téměř tři sekundy! Nikola Bielíková s Carthinjem čas 42,02 již nedokázala pokořit. Cílem projela o více jak dvě vteřiny později, což pro ni znamenalo pěkné 2. místo za Alešem Opatrným.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE