reklama 11C

Devadesátka EquiTV z MČR v paravoltiži v Brně

ikonka

Během prvního říjnového víkendu se v hale VFU v Brně odehrálo mistrovství České republiky v paravoltiži. Internetová televize EquiTV připravila souhrnnou reportáž takzvanou Devadesátku z individuálních soutěží…
10.10.2018 12:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU Z PARAVOLTIŽE MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE

Areál Veterinární a farmaceutické fakulty v Brně se stal dějištěm posledního letošního mistrovství České republiky pod hlavičkou České jezdecké federace. Ve dnech 6. a 7. října se tam závodilo o tituly v paravoltiži. V kategorii jezdců s lehkým hendikepem nenašla přemožitele Eliška Čejková reprezentující Počin Praha. Za svůj výkon s Šibalem dostala 7,11 bodu.
Sada medailí byla připravená také po jezdce zařazené do skupiny se zdravotním omezením. Nejcennější kov brala Veronika Marečková, která v barvách Počinu Praha závodila s Šibalem. V soutěži jezdců kategorii TH1 tedy s tělesným hendikepem se nejvíce dařilo Veronice Písaříkové z pražského Orionu. Ta předvedla s Luganem nejlepší výkon ve všech třech sestavách a její známka měla hodnotu bezmála sedm a půl bodu. Mezi voltižéry s tělesným hendikepem kategorie 2 se z mistrovského titulu radovala Pavla Tetaurová z Orionu Praha. S Luganem získala více než 6,4 bodu.

V soutěži žen s mentálním hendikepem činil odstup na medailových pozicích pouhé tři desetiny bodu. Nejvíce se dařilo člence Tělovýchovné jednoty Lucky Drásov Haně Šimečkové, která závodila na Alasce. Podařilo se jí obhájit prvenství z roku 2017. V soutěži mužů po roce opět triumfoval Štěpán Švarc s Luganem. Dvojice z Orionu Praha získala od rozhodčích vysokou známku v hodnotě 7,32 bodu. Vítěz soutěže mužů s mentálním hendikepem Štěpán Švarc si odvezl z Brna titul také z šampionátu dvojic. Cvičil spolu s Veronikou Písaříkovou, pro kterou to bylo rovněž druhé zlato. Předvedli výkon, jenž byl ohodnocen známkou převyšující 8,6 bodu.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE