reklama 11B

Devadesátka EquiTV z Jumping Festivalu Zduchovice

ikonka

Ve dnech 11. - 13. května proběhl ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou Jumping Festival. Vrcholem programu byl nedělní parkur stupně T* s překážkami do 145 cm. A právě této soutěži je věnovaný další díl Devadesátky EquiTV...
15.05.2018 19:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV SLEDUJTE TADY

Do hlavní soutěže květnového Jumping Festivalu ve Zduchovicích na Příbramsku nastoupilo v neděli 13. května v pozdních odpoledních hodinách celkem sedmnáct jezdců a koní.

Pro mnohé z nich byl kurz parkuru s výškou překážek 145 centimetrů opravdu těžký a trestné body za chyby na překážkách rychle přibývaly. Jak se později ukázalo, lepší strategii zvolili ti jezdci, kteří parkurem nespěchali a jeli tzv. na čistotu.

Právě poměrně rychlé tempo zvolila např. Jana Francová s Quinzem Z, jenže přišla jedna chyba, která odsunula dvojici na páté místo. Mezi účastníky se objevil také nejlepší český reprezentant Aleš Opatrný. Ten sedlal valacha Chatinue a ani on se nevyhnul jednomu shození. S dosaženým časem 75,28 sekundy a čtyřmi trestnými body dojel čtvrtý.

Bezkonkurenčně nejlepší čas v hodnotě 74,37 sekundy zapsal Sergei Motygin s Dylanem, jenže také jemu se se rychlost nevyplatila. Přišlo jedno zaváhání, kvůli kterému se musel spokojit s třetí příčkou. Karel Polák na Empire na překážkách nechyboval, ovšem stanovený čas naopak nestihl. Dovezl si jeden trestný bod za jeho překročení, a bylo z toho druhé místo.

Ačkoliv byla soutěž vypsána s případným rozeskakováním, tentokrát na něj nedošlo. Alžběta Vojtková v sedle Capuy byla jedinou startující, která projela cílem základního kola bez trestných bodů a mohla se tak radovat z vítězství.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE