reklama 11A

Devadesátka EquiTV z EJC v Praze Velké Chuchli

ikonka

Čtvrtý ročník Evropského poháru žokejů se konal v sobotu 22. září v Praze Velké Chuchli. Přilákal k účasti špičkové jezdce z patnácti zemí světa. Vítězem se v konečném součtu stal Bauyržan Murzabajev. Podívejte se na Devadesátku EquiTV...
26.09.2018 19:23  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKA Z EVROPSKÉHO POHÁRU ŽOKEJŮ JE K ZHLÉDNUTÍ ZDE

Úchvatnou podívanou nabídnul v sobotu 22. září čtvrtý ročník Evropského poháru žokejů, na němž se představilo šestnáct skvělých jezdců z rekordního počtu patnácti zemí. V celkovém bodování zvítězil trojnásobný český šampion působící druhou sezonu v Německu a reprezentující rodný Kazachstán Bauyržan Murzabajev. Zopakoval tak triumf z roku 2016 a stále se prvním dvojnásobným držitelem poháru. Druhý při své české premiéře skončil Francouz Jean-Bernard Eyquem, bronz uhájil zástupce Německa Andreas Helfenbein.

Nejsledovanějším dostihem programu byl Leram Million na 1400 m, jehož dotace 2,6 milionu korun přilákala mimořádně skvělou sestavu. Té vévodil legendární irský sprinter Gordon Lord Byron. Byl samozřejmě favoritem, a to s kurzem 1,6 : 1. V polovině cílové roviny vedl, avšak v závěru klesl na konečnou pátou příčku. Jistě o délku a půl se prosadil druhý favorit s kurzem 6,5 : 1. Byl jím čtyřletý tmavý hnědák Troizilet vedený žokejem Eyquem. Stal se jedním ze dvou vítězů stáje Leram a jedním ze tří vítězných svěřenců trenéra Václava Luky během tohoto odpoledne.

Jeho hattrick načal podle očekávání favorit dostihu Lokotrans Middle na 1800 m, nejvýkonnější český mílař současnosti Wireless. Toto při prvním zdejším vystoupení k již jedenáctému prvenství kariéry dovedl Bauyržan Murzabajev a opanoval tak tento dostih potřetí v řadě. Hattrick Václava Luky pak dovršila ve 40. Velké ceně Českého turfu na 2400 m rovněž prvně na českém území startující tříletá bělka Rousse ze stáje Hany Veselé. Vedena byla taktéž Bauyržanem Murzabajevem, který tímto výsledkem definitivně potvrdil zisk poháru.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE