reklama 11A

Devadesátka EquiTV z Ceny zimního favorita 2018

ikonka

Devadesátka EquiTV je tentokrát věnovaná předposlednímu dostihovému dni, který se konal 21. října na závodišti v Praze Velké Chuchli. Běžel se tam 3. ročník Pražského zimního favorita. Vítězně procválal cílem Chiouboucar…
24.10.2018 12:55  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA EQUITV Z CHUCHLE JE K ZHLÉDNUTÍ ZDE

 
Předposlední dostihový den letošní sezóny v Praze – Velké Chuchli vyvrcholil 3. ročníkem Pražského zimního favorita. Jednalo se o dostih II. kategorie na 1800 metrů pro dvouleté koně o rovných 100 tisíc korun. 
 
Nejsilnější finiš ukázal Chiouboucar (Čiubukar) s žokejkou Vendulou Korečkovou. Zvítězil jistě o dvě a čtvrt délky před Zafirem v novém rekordu dostihu 1 minuta a 54celé a 4 desetiny sekundy. Jeho druhý životní triumf je zároveň dosud nejvýraznějším vítězstvím kariéry jeho trenérky Pavlíny Sůrové.
Druhé místo v sedle Zafira obsadil žokej Petr Foret, kterému se výrazně vydařil rámcový program, během nějž zaznamenal tři prvenství, a dosáhl tak šestého kariérního hattricku. Dvakrát v průběhu odpoledne zvítězili trenér Ivan Kub, žákyně Taťána Mášová a žák David Liška. Ten zároveň docílil 50. triumfu kariéry a v 18 letech a 95 dnech se stal nejmladším jezdcem celé české historie, kterému se podařilo tuto metu, znamenající žokejský titul, zdolat.
 
Pražskou dostihovou sezonu 2018 završí poslední říjnový víkend 98. Cena prezidenta republiky pro tříleté a starší supervytrvalce. Tento dostih první kategorie na 3200 metrů se poběží o 135 tisíc korun.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE