reklama 11C

Desáté místo pro Prague Lions při GCL v Berlíně

ikonka

Tým Pražských lvů obsadil ve dvanáctém závodu prestižní série Global Champions League 10. místo a v aktuálním žebříčku figuruje se 149 body na 11. pozici. Dvoukolovou soutěž dokončili bez jediné chyby pouze zástupci St. Tropez Pirates.
28.07.2018 14:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Po páteční úvodní části přitom výsledek Prague Lions vypadal velmi nadějně. Nizozemec Gerco Schröder se zkušeným 15letým valachem Glock´s Cognac Champblanc sice udělal jednu chybu, ale jeho švédský kolega Peder Fredricson zajel na 10letém hřebci Hanssonovi WL čistou jízdu a do sobotního druhého kola postupoval pražský celek ze 7. pozice a ztrátou jen jedné chyby na nejlepší. 
 
V sobotu se sestava obměnila. Peder Fredricson tentokrát do parkuru GCL s výškou překážek 155/160 centimetrů vzal 11letého H&M Christiana K. Jenže s ním se mu tolik nedařilo a zaznamenal v jeho sedle dvě chyby. Společně s Fredricsonem startoval v barvách Prague Lions Belgičan Niels Bruynseels. Ani on však na devítiletém valachovi Delux van T & L nezajel bez penalizace. Za jedno shození zapsal na konto družstva čtyři trestné body, kterých v součtu bylo šestnáct. To stačilo mezi 19 celky na 10. řádek výsledkové listiny. Stejně jako ve francouzském Chantilly tak přibylo do tabulky Global Champions League u Pražských lvů 12 bodů. Celkem jich mají 149 a posunuli se na 11. pozici.
 
Vzestup vzhůru zaznamenali díky druhému letošnímu vítězství St. Tropez Pirages. Zásluhou Pietera Devose a Edwiny Tops-Alexander, kteří se svými koňskými svěřenci neinkasovali v Berlíně ani jeden trestný bod, získali do žebříčku plný počet 30 kladných bodů, které je posunuly na 8. místo před Madrid in Motion a Berlin Eagles. Pomalu se tak dotahují na skupinu dalších pěti družstev, jež mají mezi 185 a 174 body. Jedná se o Miami Celtics, Scandinavian Vikings, Shanghai Swans, Rome Gladiators a Montreal Diamonds. Naopak dva týmy se ostatním stále vzdalují. London Knights byli v německé metropoli druzí a s 269 body s přehledem vedou průběžné pořadí. Šanci je předstihnout mají momentálně jen Valkenswaard United. Ti při dvanáctém kole vystoupali na třetí nejvyšší stupínek a díky 248 bodům drží stále kontakt s nejsilnějšími konkurenty. 
 
O další důležité body se bude bojovat hned následující týden v Londýně, kde se bude závodit od 3. do 5. srpna. Hned poté bude navazovat 10. až 12. srpna další mítink v nizozemském Valkenswaardu. Před pražským vyvrcholením celé série v rámci prosincové galashow světového parkuru Prague PlayOffs se uskuteční ještě dvě kola – začátkem září v Římě a o dva měsíce později v katarském Dauhá. 
 
Další podrobnosti o Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com, detailní informace o Prague PlayOffs jsou na samostatné adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE