reklama 11B

Desátá příčka Zváry v šamorínské Grand Prix

ikonka

Během nedělního dne 22. července vrcholily mezinárodní skokové závody CSI4* ve slovenském Šamoríně, a to dvoukolovou soutěží Grand Prix. Na startu nechyběly ani dvě české dvojice, přičemž lepší výsledek předvedl Ondřej Zvára s Cento Lanem…
22.07.2018 20:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Šamorínská Grand Prix se jela na parkuru 160 centimetrů vysokém a do druhého kola se dostalo celkem 13 dvojic. Mezi nimi nechyběla ani jedna česká, a to Ondřej Zvára společně s Cento Lanem. Druhá česká dvojice Zuzana Zelinková a Caleri II, měla smůlu a s jednou chybou na kontě skončila na první nepostupové, tedy čtrnácté, příčce. I tato jezdkyně však předvedla v kvalifikační soutěži na světové jezdecké hry do Tryonu 2018 a mistrovství Evropy 2019 velice dobrý výsledek.

Český reprezentant Ondřej Zvára si nakonec z dvoukolové soutěže odnesl v součtu 5 trestných bodů. To mu společně s časem 51,48 vteřiny stačilo s Cento Lanem na konečné desáté místo ve výsledkové listině.

Pouze dva jezdci překonali tento náročný parkur v obou kolech bezchybně, a to belgický zástupce Dominique Hendrickx s Bacardi les Hauts a také Brazilec Luiz Francisco de Azevedo s Comicem. Lepší čas měl nakonec o více jak dvě vteřiny belgický jezdec, který se tak radoval z prvenství.

Průběh druhého kola byl však poměrně zajímavý a ukázalo se, že se vyplatí vsadit více na jistotu. Všichni účastníci druhého kola, kteří dokončili s jednou chybou na kontě, totiž měli lepší čas než vítěz.  

Nedělní den přinesl celkem dvě sokové zkoušky jedoucí se při CSI4* a dále pak i při CSI2* a CSI1. Češi se však v žádné další z nedělních zkoušek do elitní desítky již nedostali.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE