reklama 11C

Clavijo obhájil zlato na juniorském voltižním MS

Ve dnech 2. – 6. srpna se v rakouském Ebreichsdorfu odehrálo mistrovství světa ve voltiži v juniorské kategorii. O výkonech českých reprezentantů jsme pravidelně informovali. Nyní přinášíme souhrnnou tiskovou zprávu Mezinárodní jezdecké federace.
07.08.2017 13:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Juan Martin Clavijo při freestylu na juniorském MS. Foto: FEI / Liz Gregg

Kolumbijský hvězdný voltižér Juan Martin Clavijo obájit zlato na mistrovství světa v Ebreichsdorfu. Po dvou letech tak vyhrál druhé oficiální juniorské MS. Clavijo předvedl na koni Quiece D’Obliche vedeném Sandrou Tronchet závěrečnou volnou sestavu, v které měl znázorňovat Jardea Leta jako Jokera. Dostal za ní známku v hodnotě neuvěřitelných 8,859, s níž by mohl konkurovat výsledkům v seniorské kategorii. 
 
Rakušanka Nicola Brabec přijela do Ebrecihsdorfu se zkušeným koněm Royal Salut vedeným Manuelou Barosch a ve velmi napínavé soutěži nakonec získala zlato v individuální kategorii juniorek. 
 
Soutěž dvojic Pas-de-Deux byla do samého konce obrovsky těžká a přinesla finále s minimálními rozdíly. Přemožitele nenašlo rakouské duo Anna Krippl a Viktoria Feldhofer. Ty zacvičily na koni Le Grand Chevallier (lonžér Eva Maria Kreiner) sestavu hodnocenou známkou 7,938 a sklidily aplaus domácího publika. 
 
Ve skupinách byli nedostižní Němci. Jejich volná sestava inspirovaná sambou byla předvedená s rutinou. Němci cvičili na koni Humphrey Bogart pod vedením Andrey Blatz a za svůj výkon dostali 8,130.
 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE