reklama 11C

Chuchle zve na British Racing Green Day

ikonka

Třetím letošním i dubnovým dostihovým dnem na závodišti v Praze-Velké Chuchli bude v neděli 22. dubna tradiční British Racing GREEN Day, jehož program vyvrcholí Velkou cenou Vodafone & českých lídrů. Více se dočtete v pozvánce...
19.04.2018 16:42  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Velká cena Vodafone & českých lídrů (Memoriál profesora Václava Michala, 1400 m) je hlavní přípravná zkouška pro klasickou Velkou jarní cenu. Velmi dobré obsazení i letos má Cena RIGIPS (Memoriál Jaroslava Maška, 1400 m), celkem se poběží osm dostihů, v nichž se představí 74 koní a 24 jezdců.

S kurzem 1,6:1 je mezi šesticí aktérů Velké ceny Vodafone & českých lídrů jasným favoritem nositel slavného českého dostihového jména SAGAR (jeho jmenovec v letech 1981 až 1983 třikrát vyhrál Velkou pardubickou). Hnědák irského chovu, hájící barvy DS Pegas, vloni debutoval čtvrtým místem v Lyonu, pak lehce o tři délky vyhrál pražskou třetí kategorii a v říjnu, stejným stylem, opanoval i nejvýznamnější tuzemský dostih pro dvouleté koně, mosteckou Cenu zimního favorita. Za tyto výsledky byl vyhlášen Nejlepším dvouletým hřebcem roku 2017.
 
Jeho hlavním vyzyvatelem bude premiant Pražského zimního favorita Black Bard, avšak solidní výkonnost předváděl i držitel bratislavské Ceny Muscatita Quintero a sledovaný bude také místní novic Alfazive, jenž dosud startoval pouze na francouzských drahách. Zbylá dvojice Taell a Pampalini by případným medailovým umístěním výrazně předčila prognózy.
 
ATRAKTIVNÍ CENA RIGIPS
 
Samotnému vrcholu odpoledne předchází stejně dlouhá, a jako každý rok velice kvalitně obeslaná, Cena RIGIPS pro starší ročníky. Podle sázkových kurzů se očekává boj o vítězství především od kvarteta aktérů: Sign of the Zodiac a Mayda skončili třetí a čtvrtá v Gomba handicapu, Facts and Figures jistě vyhrál handicap druhé kategorie a Benidiction sice letos ještě nestartovala, ale vloni dokázala vyhrát hned pět dostihů.
 
Zdroj: Dostihový infoservis



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE