reklama 11C

Christa Heibach: Jezdci udělali velký pokrok

ikonka

Na přelomu května a června se v areálu Jezdeckého klubu Obora Poděbrady uskutečnil mítink určený dětem, juniorům a mladým jezdcům Spring Junior Cup. Prověrkou pro tyto věkové kategorie byly parkury z dílny německé stavitelky Christy Heibach…
05.06.2018 15:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Poděbradské kolbiště patřilo na začátku června dětem, juniorům a mladým jezdcům. Parkury závodů Spring Junior Cup připravené stavitelkou německou Christou Heibach prověřily nejen jejich jezdecké schopnosti, ale daly jim i řadu nových zkušeností, které naši reprezentanti uplatní nejen při startech v zahraničí. Nebylo náhodou, že právě v Poděbradech vybral trenér české reprezentace Tjark Nagel účastníky mistrovství Evropy.

Závody tohoto formátu za podpory České jezdecké federace se v Poděbradech letos konaly podruhé. „Lepší generální zkoušku na mistrovství Evropy jsme si nemohli představit,“ řekl při nedělním oznamování nominací trenér Nagel. Podle Christy Heibach byl pokrok oproti minulému roku velmi výrazný, zlepšil se rytmus jízdy i celkový projev mnoha závodníků. „Ukázala se také řada talentovaných dětí a juniorů,“ dodala stavitelka se zkušenostmi z olympiád i nespočtu velkých cen po celém světě.

Evropský šampionát se koná od 9. do 15. července ve francouzském Fontainebleau. V kategorii dětí jsou v reprezentačním výběru Mariana Michlíčková, Petra Pařenicová, Valentýna Kuková, Anna Helebrantová, Eliška Hasnedlová a Štěpán Filip, v kategorii juniorů Sára Vingrálková, Sofie Najmanová, Tereza Svobodová, František Stružinský, Michaela Rodová, Anna Heldová a Daniel Pospěch, v kategorii mladých jezdců Alexandr Baraldi a Václav Nágr. 

Anna Helebrantová pojede na mistrovství Evropy poprvé. Má mladého koně, ale v Poděbradech Epo Van De Achterhoek Z ukázal, že skákat chce.  „Je to skvělý pocit. Dosáhnout této nominace je pro mě velký úspěch a doufám, že se nám na letošním ME ve Francii bude všem dařit,” říká Anna, kterou stejně jako zbytek reprezentace čeká ještě na začátku července soustředění s Tjarkem Nagelem.

Už podruhé pojede na mistrovství Evropy Valentýna Kuková, tentokrát se Spotlight Z. Jedná se o zkušenou klisnu, která i s předchozím jezdcem soutěžila i na travnatých kolbištích. A co ještě příprava na velké mezinárodní závody obnáší? „Je to náročné na čas i na peníze pro celý realizační tým. Obnáší to několik výjezdů do zahraničí, což je náročné časově, pro koně i pro jezdce,“ popsala Lada Viesnerová, která svou dceru přijela do Poděbrad podpořit. „Já jsem moc ráda, že se kvalifikace podařila, protože příští rok už ji čeká kategorie juniorů a přechod může být náročnější,“ dodala. 

Více si o poděbradském mítinku přečtete v červencovém vydání časopisu Svět koní.

Text a foto: Sandra Bejšáková




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE