reklama 11A

Chardon vítězem finále Světového poháru spřežení

Nizozemský zástupce Ijsbrand Chardon si dojel v neděli 7. února pro vítězství finále Světového poháru ve spřežení. Do nedělního druhého kola nastupoval z druhé pozice, nakonec s náskokem necelých pěti vteřin porazil lídra z kvalifikací, Boyda Exella…
07.02.2016 17:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jezdci spřežení se poprvé představili během soboty, když se nejvíce dařilo dalšímu nizozemskému jezdci, když se nejlépe prezentoval  Koos de Ronde. V nedělním kole podal třetí nejlepší výkon, což mu stačilo na následující druhé kolo pro tři nejlepší jezdce. Společněním se probojoval do závěrečné jízdy ještě Boyd Exell, nejvíce bodující jezdeckvalifikací a vítěz mnoha kola, a dále Ijsbrand Chardon.

Přestože Boyd Exell předvedlsobotutřetí nejlepší jízdu, v nedělním prvním kole se dostal do vedení. Rychleji si sicetrasou poradil Ijsbrand Chardon, jedna chyba ho však stála trestné vteřiny a průběžné druhé místo. Vše však změnilo druhé kolo, kde si tito jezdci své pozice prohodili.

Nejrychlejší jízdudruhém kole totiž předvedl Boyd Exell, dvě chyby ho však stály deset trestných vteřin. A tykonečném součtu rozhodly. Ijsbrand Chardon totiž dokončil sice o více jak 4 vteřiny pomaleji, dokázal však předvést bezchybnou jízdu. V součtu časů získal nejlepší čas s odchylkou 4,64 vteřiny, tedy menší než je jedna chyba. S konečným časem 250,09 vteřiny se tak vítězem stal Ijsbrand Chardon před druhým Boydem Exellem a třetím Koos de Ronde. Ten měl ztrátu na druhé místo více jak 10 vteřin.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.  




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE