reklama 11B

Český tým skončil v Poháru národů pátý

ikonka

Pro českou ekipu byl nejdůležitějším závodem při mezinárodním skokovém mítinku CSIO5* v Budapešti nedělní Pohár národů. Dva nejlepší totiž z této soutěže postupovali do finále PN. V neděli 12. srpna však skončil český celek na pátém místě…
12.08.2018 16:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Celkem osm týmů nastoupilo do nedělní soutěže Poháru národů. Český tým nastupoval ze sedmé startovní pozice, a to ve složení Zuzana Zelinková, Ondřej Zvára, Anna Kellnerová a Aleš Opatrný.

Český tým nezačal vůbec špatně, neboť v prvním kole jsme se mohli radovat ze dvou nul. Tu zajistil pro český tým Aleš Opatrný s VDL Fakirem a Ondřej Zvára s Quimerem-M. Jednu chybu pak inkasovala Anna Kellnerová se Silverstone G. Dvě chyby Zuzany Zelinkové s Calerim II se škrtaly.

Tým tak měl na kontě pouze 4 trestné body, což po prvním kole znamenalo druhou dělenou příčku. Lepší byli pouze bezchybní Rakušané. Shodně 4 trestné body měli na kontě ještě Portugalci a Maďarové.

Rakouský celek nastoupil ve velice dobré formě. Tým ve složení Christian Rhomberg, Julia Houtzager-Kayser, Felix Koller a Max Kühner dokončil i druhé kolo bez trestných bodů, a tak si Rakušané zajistili vítězství. To navíc bylo velice přesvědčivé, neboť mezi první a druhou pozicí byl rozdíl 12 trestných bodů.

Většina družstev totiž v druhém kole předvedla horší výkon. To byl bohužel případ i českého celku. Po jedné chybě si připsali Aleš Opatrný i Anna Kellnerová. Dvě chyby pak zopakovala z prvního kola Zuzana Zelinková. Tentokrát se škrtal výsledek Ondřeje Zváry, a to 12 trestných bodů.

Ve druhém kole tak český tým inkasoval 16 trestných bodů. V součtu dosáhli čeští zástupci na 20 trestných bodů, tedy stejný výsledek jako měli Portugalci. Součet časů však hovořil ve prospěch Portugalů, kteří tak skončili o příčku nad českými jezdci.

Jedno z mála družstev, které si napodruhé vedlo lépe, bylo to norské. Po devíti trestných bodech v prvním kole si v tom druhém připsali pouze jednu chybu. To jim vyneslo s 13 trestnými body konečné třetí místo. O jediný bod byli lepší Maďaři. Ti inkasovali v prvním kole jedu chybu, v tom druhém pak zapsali chyby dvě.

Během nedělního dne se uskutečnila ještě jedna skoková zkouška. Jednalo se o parkur 150 centimetrů vysoký, kde si pro pěkné páté místo dojel Aleš Opatrný s Chablou. Dvojice absolvovala připravenou trasu parkuru bez trestných bodů a v rychlém čase.

 

Kompletní výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE