reklama 11A

Český skokový pohár hostí poprvé Hradištko

Ve dnech 25. až 28. května se poprvé v historii pojede Český skokový pohár v Hradištku u Sadské. V rámci domácí parkurové extraligy zamíří do středočeského areálu TJ Equus Kinsky tradiční Velká cena Kolína, která v minulosti hostovala mj. Němčicích.
24.05.2017 14:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V roce 2017 se koná již 37. ročník Velké ceny Kolína, ale přímo v tomto městě se již nekonala řadu let. Naposledy tomu bylo v roce 2008. Poté proběhlo několik ročníků v Ptýrově u Mnichova Hradiště a v roce 2015 se přesunula do Němčic na Kolínsku, kde vydržela dvě sezony. 

Středočeský areál v Hradištku u Sadské každopádně jezdcům a příznivcům parkurového skákání není neznámý. Pravidelně se tam koná např. série Champions Tour, mimo hlavní sezonu pak Zimní jezdecký pohár. Co do počtu startujících patří pravidelně mezi velmi vyhledávaná jezdecká střediska, a tak není divu, že zájem o start na tamním kolbišti při Českém skokovém poháru byl naprosto enormní. Ve čtvrtek a v pátek jsou limity 300 startujících zcela naplněny.

Ve čtvrtek 25. května začnou kromě rámcových soutěží i kvalifikace pro jezdce účastnící se seriálu Amateur Tour, pro něž bude dílčí finále připraveno na sobotní den. Na startu nebude chybět několik jezdců, kteří objíždí téměř všechna kola a neodmyslitelně tak patří k tomuto seriálu. O zisk co nejvíce bodů se pokusí např. Jaroslav Vábek, Barbora Zikmundová, Wanda Harnolová, Monika Václavíková, Martina Svobodová či Libor Stuchlý. 

V kvalifikačních kolech Czech Junior Cupu se představí velmi silné startovní pole téměř 70 dvojic! Mezi nimi nechybí ani Tereza Svobodová, která se čerstvě vrátila z víkendových mezinárodních závodů CSIO v rakouském Lamprechtshausenu, dále pak Linda Portychová, Anna Lani Novak, Eliška Hasnédlová, Anna Helebrantová, Jiří Skřivan mladší či brněnská vítězka Denisa Menšíková. Úspěšní jezdci z páteční a sobotní kvalifikace postoupí do nedělního dílčího finále, které bude na výšce 120/130 centimetrů. 

Počet startů v nedělním vrcholu kvalifikačního kola seriálu U25 pro jezdce do 25 let je pořadatelem omezen na čtyři desítky. A právě takový počet dvojic by se měl v neděli divákům ukázat na startu. Na startu nebude chybět několik juniorů, mezi nimi například František Stružinský. V seznamu účastníků jsou také Denisa Vegrichtová, Kateřina De Jagerová, Alžběta Vojtková, Kateřina Málková, Barbora Tomanová nebo Andrea Halíková. Z moravských jezdců lze jmenovat Jana Zwingera a Valentýnu Poláchovou. 

Ve Velké ceně Kolína, která se stane třetím kolem letošního Českého skokového poháru, by se mělo představit přes 40 koní. Postaven pro ně bude parkur stupně obtížnosti T*, tedy s překážkami 145 centimetrů vysokými. Boj o postup do finále soutěže, které je přístupné jen pro elitní desítku, bude jistě napínavý, neboť startovní listina je zaplněna samými úspěšnými jezdci. Zmínit můžeme např. vítěze prvního letošního pohárového kola Zdeňka Žílu, dvojnásobného šampiona finále ČSP Rudolfa Doležala i celou řadu dalších jezdců, kteří v minulosti opakovaně triumfovali při Velkých cenách Českého skokového poháru. Jsou jimi např.: Josef Pařenica, Jiří Skřivan, Barbora Tomanová a další.

Aktuální informace nejen o tomto mítinku Českého skokového poháru najdete na internetové adrese www.ceskyskokovypohar.cz, kde budou průběžně publikovány startovní i výsledkové listiny. Výsledky jsou během jednotlivých soutěžních dnů k nahlédnutí i tzv. on-line verzi, v neděli pak poběží po celý den živý internetový přenos. 

Zdroj: tisková zpráva ČSP




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE