reklama 11C

Český skokový pohár 2017 se přesouvá do Ostravy

Ke svému druhému kolu se chystá letošní 16. ročník domácího extraligového seriálu v parkurovém skákání – Český skokový pohár. Ve dnech 19. až 21. května budou skokoví jezdci a koně závodit na kolbišti Jezdeckého klubu Baník Ostrava ve Staré Bělé…
17.05.2017 12:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Při prvním pohárovém kole v Brně Veveří byl ve Velké ceně před necelými dvěma týdny úspěšný především Zdeněk Žíla, který zvítězil s Dominkou B. Jen o něco méně se dařilo druhému Markovi Klusovi. Ten v mezičase kvalifikací Českého skokového poháru vyrazil na mezinárodní závody do rakouského Ebreichsdorfu, kde uplynulý víkend zvítězil v Grand Prix. Na výbornou závodní formu se pokusí navázat i v Ostravě. V hlavní nedělní soutěži, která se pojede na parkuru stupně obtížnosti ST** (140 cm), bude sedlat dvojici koňských svěřenců, a to konkrétně koně Carebis a Crado von Wichenstein. 
 
Na startu Velké ceny Ostravy nebudou chybět ani další úspěšní, především moravští, jezdci. O vítězství jistě bude bojovat Jiří Hruška, který se v ostravských Velkých cenách radoval z hattricku v letech 2011 až 2013. Tentokrát nahlásil do vrcholné soutěže dva koně: Oridu-M a Acoradii-MX i2M. Chybět samozřejmě nemůže ani domácí Marek Hentšel, který připraveným parkurem provede Lokvence a Censora.  
 
O obhajobu loňského prvenství se pokusí Zuzana Brátová a Sandino. Loni byli jedinou dvojicí, která si poradila se základním kolem i finále bezchybně a zcela zaslouženě si tak tato domácí jezdkyně dojela pro vítěznou cenu. Odstartovat na nejvyšší úrovni mítinku by měla také Nina Kaločová, a to s Jacampem. Tato jezdkyně zároveň nechybí ani v soutěži pro jezdce do 25 let. V nedělním finále této kategorie by měla sedlat svého koně Dui Penotti-HDM. V obou zmíněných soutěžích se můžeme také těšit na Václava Staňka. 
 
Poměrně velký zájem je o účast v Amateur Tour. Tato túra pro neprofesionální jezdce se pojede na úrovni do stupně obtížnosti ZL (110 cm), a právě na parkuru ZL bude probíhat její dílčí finále. Uskuteční se v sobotu  odpoledne a dá se očekávat, že se o účast bude muset bojovat. Do finále totiž postupuje 25 nejlepších jezdců z kvalifikačních soutěží. V pátečním uzavřeném klání pro amatérské jezdce je přitom nahlášeno 30 dvojic.
 
Součástí programu ostravských závodů budou samozřejmě i další rámcové seriály – Czech Junior Cup a U25, jejichž dílčí finále proběhnou, stejně jako Velká cena Českého skokového poháru, v neděli 21. května. Z úspěšných juniorů při brněnském zahajovacím kole ČSP dorazí např. Tereza Matoušová. V kategorii U25 se o obhajobu z Brna pokusí Kateřina Kubrická.
 
Podrobnosti o Českém skokovém poháru najdete na internetových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz, kde je možné v průběhu celých závodů sledovat on-line výsledky a v neděli od 9. hodiny ranní až do skončení sportovního programu také živý televizní přenos. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE