reklama 11C

České úspěchy na CVI Frenštát v reportáži EquiTV

ikonka

Čeští voltižní reprezentanti zaznamenali velké úspěchy v rámci letošního CVI ve Frenštátě pod Radhoštěm. Ovládli několik kategorií. Na rekapitulaci některých soutěží se můžete podívat v souhrnné reportáži EquiTV.
07.06.2018 13:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ Z CVI FRENŠTÁT JE KE ZHLÉDNUTÍ TADY

Tělovýchovná jednota Slovan ve Frenštátě pod Radhoštěm je již od roku 2013 pořadatelem mezinárodních voltižních závodů. Letošní termín připadl na první červnový víkend a šestý ročník přilákal do podhůří Beskyd účastníky z devíti zemí. Českým jezdcům se v jejich konkurenci dařilo na výbornou. 

V juniorské soutěži žen si pro pomyslný bronz dojela slovenská zástupkyně Kristina Hajduová, která na koni Lukasovi G pod vedením Tamary Kotvasové získala průměrné hodnocení 7,159. Její krajanka Sára Solteszová na koni Leo Da Vinci však předvedla ještě vydařenější sestavy a s rozdílem dvou desetin bodu skončila druhá. Na jejím výsledku se podílel lonžér Jan Tribula. Výbornou formu prokazuje nejen v letošní sezoně domácí jezdkyně Tereza Czyžová. Po sečtení všech tří soutěžních dní si s Aladinem vyjela vysokou známku v hodnotě bezmála 7,7 bodu. Ve spolupráci s Ondřejem Svobodou, který Aladina vedl, si v letošním CVI dojela pro vítězství.

V kategorii skupin v rámci CVI2* viděli diváci vydařenou sestavu jezdeckého oddílu Tělovýchovné jednoty Slavia UVFL z Košic. Jejich cvičenci si s Vivian dojeli pro třetí příčku. Druhé místo brali jezdci z maďarské skupiny Ponyklub Szovetseg. Ti si za své vystoupení na koni Hubertus pod vedením Eiliky Habsburg-Lothringen zapsali konečné skóre 6,638 bodu. O desetinu výše byli za svůj výkon oceněni členové pořádajícího klubu TJ Slovan Frenštát pod Radhoštěm, kteří tak zvítězili. Opět jim k tomu dopomohl zkušený valach Aladin vedený Ondřejem Svobodou.
Radost v podobě prvního místa přinesla českým fanouškům také soutěž seniorek na úrovni tří hvězd. Podívejme se však nejprve na další pozice na stupních vítězů. Třetí příčku obsadila Maďarka Anna Pakot, která všechny sestavy absolvovala na koni Hubertus. Na stříbro dosáhla polská reprezentantka Aleksandra Mazinska, jež cvičila s Azarrem, kterého lonžoval Jan Ratajczak. Vítězkou ženské kategorie CVI3* se stala česká voltižérka Kateřina Kocurová. K triumfu jí donesl Patriot NF vedený Andreou Videnkovou.

V mužské soutěži na úrovni tří hvězd se představili pouze dva účastníci. Rus Aleksandr Stikin na koni KCM Vaultinghorses Lord dojel druhý se známkou těsně pod hranicí sedmi bodů. Vysoké hodnocení 7,180 bodu obdržel Jan Hablovič, který tak tuto kategorii ovládl. Jeho koně Kuzmu lonžovala Libuše Hablovičová. 

Vypsána byla také kategorie CVI s třemi hvězdami pro seniorské skupiny. V ní se sice představili pouze členové JK Voltiž Albertovec s Patriotem. Známka překračující 7,5 bodu však ukazuje na výborně předvedenou sestavu. Nezkrácený video záznam volných sestav všech zmiňovaných soutěžních kategorií najdete na našich stránkách s adresou www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE