reklama 11B

Česká drezura dvakrát nejlepší ve finále DBT

Finále letošního seriálu Donau Bohemia Trophy se konalo ve dnech 15. – 16. října v rakouském Weikersdorfu. Česká republika tam měla poměrně početné zastoupení, a to ve čtyřech kategoriích. Více se dočtete v příspěvku Emy Kopuleté.
17.10.2016 15:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

O víkendu 15. – 16. října organizoval rakouský pořadatel High Class Horse Center Weikersdorf finále populárního mezinárodního drezurního seriálu Donau Bohemia Trophy. V letošním ročníku v zájmu podpory seriálového nádechu akce nastala změna podmínek oproti předchozím ročníkům, kdy konečný výsledek dvojice se počítal jako součet procentuálního zisku ze 4 nejlepších kvalifikačních výsledků a nedělního finále
 
Česká republika měla zastoupení ve čtyřech kategoriích, ve finále nás reprezentovaly následující dvojice – v Z Michal Knoflíček – Dublin, v L Eva Vavříková – Belle Ennie, v pony Julie Sekaninová – Don Johnson a v nejobtížnější kategorii T Barbora LeiterováFabregas.
 
Vítězství pro ČR ve finále vybojovali jak Michal Knoflíček (v sobotu vítězství 68,8%, v nedělním finále 67,7% a třetí místo), tak Eva Vavříková (první místo získala po oba dny s vysokými procentuálními výsledky 68,4%, resp. 70,1%), krásnou druhou příčku v kategorii pony přidala Julie Sekaninová (v sobotu 3. místo 66,8% a v neděli 4. příčka přes 65%) a pěkný debut v sezoně na úrovni T v podobě šestého místa předvedla Barbora Leiterová (v sobotu 7. místo přes 62% a v nedělním Intermediate I Freestyle dosáhla na šestou příčku přes 65%). 
 
Z vítězství v nejtěžší kategorii T se radovala stálá účastnice tohoto seriálu, maďarská Agnes Kerekes se svou klisnou Say it Right. Vítězství pro Maďarsko v kategorii S zajistila další maďarská účastnice, Viktoria Laszlo s Dalií. V rámci finále se domácí Rakušané prosadili pouze v kategorii pony, kde si prvenství odvezla Corina Gosh – Bruintje. V rámcových soutěžích se navíc velmi úspěšně prezentoval Michal Knoflíček s Dowerem, který vyhrál sobotní Prix St. Georges 66,97% a druhou příčku v YJ získal v neděli s výsledkem 66,7%. Všem našim úspěšným zástupcům gratulujeme!
 
Text: Ema Kopuletá 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE