reklama 11A

Češi úspěšní v úvodním dni CSI-W Olomouc 2018

ikonka

Ve čtvrtek 21. června odstartovaly mezinárodní parkurové závody zařazené do série Světového poháru J&T BANKA CSI3*W Olomouc. V zahajovací den, který přinesl čtyři soutěže, se dařilo českým reprezentantům.
21.06.2018 22:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Do Equine Sport Centra v Olomouci se sjely desítky parkurových jezdců z dvanácti zemí světa. Od 21. do 24. června se tam účastní mezinárodních závodů, jejichž vrcholná soutěž nedělní Grand Prix je součástí Světového poháru.
 
V zahajovací den vyrostly na kolbišti Equine Sport Centra čtyři parkury z dílny německého stavitele Petera Schumachera. První soutěží bylo dvoufázové skákání s překážkami do 130 centimetrů v rámci Silver Tour. K radosti domácích fanoušků v ní zvítězil Kamil Papoušek v sedle Lokiho. Navíc i další tři příčky obsadili Češi. Druhý dojel Aleš Opatrný s Idariem Van Het Netehof, třetí místo bral Ladislav Vachutka s Elliotem a čtvrté místo obsadil Rudolf Doležal s Larou Croft. Až pátý dokončil zahraniční účastník, a to Litevec Andrius Petrovas v sedle Zuka S.
 
Kamil Papoušek měl důvod slavit i v další soutěži CSIYH pro mladé šesti a sedmileté koně. S šestiletým hanoverským valachem Great Feelingem zvítězil bezchybnou a nejrychlejší jízdou. O sekundu za ním zaostal rovněž čistý Maksymilian Wechta z Polska. Ten sedlal sedmiletého Fibonacciho. Třetí místo brala maďarská jezdkyně Sára Máriás s šestiletou klisnou Medall.
 
Nejvyšším parkurem dne byla stočtyřicítka na čas zařazená v Gold Tour. Nastoupilo do ní celkem sedmašedesát dvojic. Stavitel pro úvod připravil zahřívací kurz, který šestadvacet dvojic překonalo bez chyb, a tak o pořadí rozhodl dosažený čas. Ten nejrychlejší zaznamenal italský reprezentant Roberto Turchetto s Baronem. Na druhém místě za ním dojel jeho krajan Fabio Brotto v sedle Vaniglia Delle Roane a třetí příčku obsadil Němec Thomas Holz s Chattanoogou.
 
Čtvrteční závěr patřil jezdcům ve věku do 25 let, kteří se představili v European Youngster Cupu. Ve dvoufázovém skákání do 140 cm se znovu dařilo domácím jezdcům. Sára Vingrálková na Kas-Sini DC byla třetí a o jednu příčku za ní dokončila Lucie Strnadlová v sedle Fall River Blue VDL. Vítězem se stal Polák Maksymilian Wechta s koněm Quintus 93, který za sebou na druhém místě nechal Maďarku Sáru Máriás na valachovi Cantus Clay. 
 

 
Program olomouckého mítinku pokračuje v pátek 22. června pěti soutěžemi. Dopoledne nabídne kurz pro mladé koně CSIYH a poprvé okusí atmosféru arény junioři v CSIJ. Odpoledne se pak bude skákat v CSIU25 a následovat bude první část nejvyšší Diamond Tour, která bude kvalifikací do nedělní Grand Prix. Páteční závodění uzavře další parkur v rámci Gold Tour.
 
 
Podrobné informace včetně časového harmonogramu, startovních a výsledkových listin najdete na webu závodů www.csiolomouc.cz. Na tomto webu je také možné sledoval on-line přenos. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE