reklama 11B

Češi na Donau Bohemia Trophy 2013 u Balatonu

O víkendu 2. – 4. srpna se pětičlenná česká ekipa vypravila do maďarského městečka Balatonvillágos. V rámci Donau Bohemia Trophy se tam totiž po kvalifikacích ve slovenském Pezinku a v rakouském Wiener Neudorfu uskutečnilo poslední kvalifikační kolo.
05.08.2013 17:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Finále Donau Bohemia Trophy 2013 se v termínu 23. - 25. sprna uskuteční v brněnské Panské líše.
 
Šárka Charvátová se Saint Tropezem. Foto Lukáš Klingora
 
 
Čerstvá vicemistryně České republiky Šárka Charvátová přijela k Balatonu se svou stájovou jedničkou Saint Tropezem. Startovali ve dvou soutěžích – v pátečním IM1 küru získali první místo s hodnocením  71,170 %, v sobotu se pak zúčastnili úlohy SG, kde s 67,940 % obsadili stříbrnou příčku.
 
Českou republiku dále reprezentovali Anna Petružalková, Anna Chmelářová, Denisa Valentová a Petr Janovský. S Annou Petružalkovou a Denisou Valentovou do Maďarska přijela v pozici trenérky Karolína Žižková. Petr Janovský startoval v pátek a v sobotu v úlohách DU, v neděli pak v úloze DD. První den obdržel od rozhodčích 61 %, v sobotu 65,070 % a v neděli získal 63,390 %.
 
Součástí programu závodů byly večerní úlohy za umělého osvětlení. Právě v pátek večer, kdy se jely volné sestavy na úrovni IM1, získala prvenství česká reprezentantka Šárka Charvátová. Sobotní závodní program byl zakončen tematickým kürem ve dvojicích. Diváci tak mohli například sledovat primabaleríny, indiány, havajské tanečnice či Batmana soupeřícího s Jokerem.
 
Závody doprovázely tropické teploty, a tak většina závodníků ve volném čase využila skvělé polohy areálu v blízkosti maďarského „moře“, za které je Balaton označován, a mezi soutěžemi se mohli dle libosti zchladit.
 
Připravil Lukáš Klingora



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE