reklama 11B

Ceny České jezdecké federace opět v Radiopaláci

Česká jezdecká federace podruhé udělí své výroční ceny v rámci všech zastřešovaných disciplín. Stane se tak v sobotu 1. února 2014 v pražském Radiopaláci při galavečeru Jezdci v gala. Vyhlášeny budou stejně jako během prvním ročníku čtyři kategorie.
14.10.2013 12:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Jedna z cen České jezdecké federace. Ilustrační foto Kateřina Návojová
 
 
Dvě ceny se budou vázat k aktuální jezdecké sezoně. Ta hlavní je pro „Sportovce roku 2013“ – tedy pro jezdce, koně, nebo dvojici, který(á) v uplynulém roce prokázal(a) výjimečné schopnosti v jakékoliv disciplíně pod hlavičkou ČJF. Oceněna bude i „Vycházející hvězda roku 2013“ určená pro jezdce od 14 do 21 let s výjimečným talentem a zápalem pro věc
 
Zbývající dvě kategorie již jsou více nadčasové. Cena za rozvoj jezdectví v České republice je za rozvojový projekt jednotlivce nebo organizace, který/á prokázal(a) schopnosti, nadšení a energii pro rozvoj jezdeckého sportu. Cena pro jezdce navzdory všemu je pro změnu určena osobě věnující se koním a jezdectví i přes svůj tělesný, nebo mentální handicap, příp. jinou extrémně obtížnou osobní okolnost. 
 
I když se jednotlivé kategorie nezměnily, úpravami prošla metodika v určování vítěze. „První ročník byl v tomto směru trochu testovacím a dle nabytých zkušeností jsme se rozhodli pravidla upravit tak, aby hlasování bylo co nejvíce založeno na objektivním posouzení členů poroty, což jsou současně členové Výkonného výboru České jezdecké federace,“ uvedl hlavní organizátor akce Josef Malinovský.
 
Vydáno bude 12 nominačních listin, z nichž sedm obdrží komise jednotlivých jezdeckých disciplín pod hlavičkou ČJF a pět členové Výkonného výboru ČJF. Komise i samotní porotci budou moci napsat jednu až pět nominovaných osob u každé z kategorií s krátkým zdůvodněním svých nominací. Na základě odevzdaných neveřejných nominačních listin do stanoveného termínu bude předložen členům Výkonného výboru ČJF seznam nominovaných osob. Porotci pak jednotlivě vyhodnotí seznamy nominovaných ve všech kategoriích, a to přidělením bodů ve škále: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 a 1, přičemž každou z hodnot bude moci využít pouze jednou a při méně jak 10 nominovaných musí uplatnit horní hranici bodové škály. 
 
Držitelem ocenění se stanou ti z nominovaných, jež obdrží nejvíce bodů ve své kategorii. Tato informace zůstane neveřejnou do oficiálního vyhlášení ankety, byť budou s oceněnými krátce před samotným galavečerem předtáčeny videomedailonky. Ze slavnostního ceremoniálu totiž bude opět pořizován televizní záznam, jehož obsahem bude i podrobnější představení oceněných. 
 
Ocenění výročními cenami ČJF v předešlém roce. Foto Kateřina Návojová
 
Připomeňme, že Sportovcem roku 2012 byl výkonným výborem České jezdecké federace zvolen voltižní reprezentant Lukáš Klouda. Dalšími oceněnými byli Barbora Kamírová jakožto Vycházející jezdecká hvězda roku 2012, dále paradrezurní jezdec „navzdory všemu“ Lukáš Hnát a také dlouholetý pořadatel mezinárodních závodů spřežení v Nebanicích – Ing. Miloslav Šimáček.
 
Předprodej vstupenek na galavečer do pražského Radiopaláce začne 1. prosince – tj. dva měsíce před konáním akce. „Zájemci je tak budou moci využít i jako vánoční dárek. Jejich ceny začnou na 290 korunách a při koupi celého stolu pro 12 osob bude poskytována 10 % sleva,“ doplnil Josef Malinovský. Podrobnosti o předprodeji budou uvedeny na webu České jezdecké federace (www.cjf.cz) a na stránkách partnerských hipologických médií. 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE